(KURIR TV) CARICE I BEZ MILICE: Tekvondiskinje Srbije prvi put u istoriji nastupile u ekipnoj konkurenciji i osvojile zlato na Univerzijadi!
Foto: Kurir sport/Goran Anđelković

Drugo zlato za Srbiju

(KURIR TV) CARICE I BEZ MILICE: Tekvondiskinje Srbije prvi put u istoriji nastupile u ekipnoj konkurenciji i osvojile zlato na Univerzijadi!

Ostali sportovi -

Srpski tekvondo osvojio je jos jednu medalju na Univerzitetskim igrama u dalekom Kineskom Tajpehu.

1 / 5 Foto: USSS

Specijalni izveštač Kurira: Goran Anđelković

Posle zlata Tijane Bogdanovic, uzeto je i zlato u ekipnoj konkurenciji, a u finalu je savladana Poljska sa ubedljivih 34:5.

Srbija je prvi put u istoriji na jednom zvaničnom takmičenju imala predstavnike u ekipnom tekvondou (tri puta tri plus jedna rezerva) i već na debiju osvojila zlatnu medalju.

foto: Kurir sport/Goran Anđelković

Novo odličje stiglo je pod vođstvom trofejnog trenera Dragana Galeta Jovića, a osvojile su ga Tijana Bogdanović, Ana Bajić, Iris Jović Vujaković i Aleksandra Radmilović.

Dragan Gale Jović:

- Naša misija je završena na ovoj Univerzijadi. Jako sam zadovoljan nastupima svih takmičara. Svi su dali sve od sebe i dve zlatne medalje su odličan skor. Univerzijada je retka prilika da takmičari mogu da osete atmosferu olimpijskih igara. Ovo je veliko iskustvo za njih. Zahvaljujem se predsedniku Univezitetskog saveza Srbije gospodinu Siniši Jasniću na poverenju koje nam je ukazao i poslao ekipu u ovom broju. Pored zlatnih medalja takmičarke su osvojile i novih 20 poena na svetskoj i olimpijskoj rang listi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Žreb za Ligu Evropa. Ove dve utakmice će obeležiti kvalifikacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track