(FOTO) RAJ ZA OČI: Održan 42. Kup Đerdapa na Dunavu
Foto: Promo Kup Đerdapa

Dobro druženje i sjajno jedrenje

(FOTO) RAJ ZA OČI: Održan 42. Kup Đerdapa na Dunavu

Ostali sportovi -

Kao i svake godine strastveni jedriličari željno su iščekivali regatu koja sama po sebi obećava dobro druženje i sjajno jedrenje.

1 / 6 Foto: Promo Kup Đerdapa

Regata se tradicionalno organizuje na teritoriji nacionalnog parka Đerdap, sa glavnim dešavanjem u Donjem Milanovcu.

Kup Đerdapa kao i svake godine organizuje najstariji jedrličarski klub AJK Beograd koji sa svojom ekipom, na čelu sa Miroslavom Petkovićem imaju za cilj – popularizaciju sportskog jedrenja, stvaranja novih i usavršavanje postojećih jedriličara.

Regata je trajala tri dana. Prvog i poslednjeg nije bilo uslova za trku. Drugog dana je duvala blaga košava koja je ujedinila 80 takmičara da uživaju u jedinstvenosti ovog zaista sjajnog vodenog sporta.

Mali Optimisti su bili toliko neobični u svojim malim čamcima da su kod svih posmatrača izazivali simpatije.

Neizostavno je i učestvovanje najstarijih jedriličara koji su ukazali čast da jedre sa najmlađima, poput Maje Borić, koja je jedina učestvovala i na 1. Đerdap Kup-u koji se održao pre 42. godine.

Veliki prijatelji ove manifestacije su Turistička organizacija Majdanpek, MZ Donji Milanovac koji svake godine nude pomoć u organizaciji.

Dodelu medalja i pehara pobednicima i najboljima po klasama uručila je Tanja Prekrasnov, zamenik predsednika Jedriličarskog Saveza Srbije.

Pobednici po klasama su FIN - Srđan Volarević, AJK Laser - Ivan Knezević, AJK Laser veterani - Boris Miladinović, AJK Laser Radial - Vuk Simić, AJK Laser 4.7 - Kristina Boja, PALIĆ Optimist - Stefan Yuill AJK

Ova regata je ujedno i poslednja provera reprezentacije za predstojeće Balkansko prvenstvo u Turskoj koja se održava u septembru 2017.

Kurir sport

Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezdaši , gde ćete biti 19. oktobra?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track