(VIDEO) BORBA ZA SVAKI POEN: Milan i Dušan doktorirali nagradne igre
Foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

Umetnost dobijanja

(VIDEO) BORBA ZA SVAKI POEN: Milan i Dušan doktorirali nagradne igre

Ostali sportovi -

Mnogo je pitanja na koja čovek nikad ne sazna pravi odgovor iz prve ruke, a do nekih dođete sasvim slučajno. Jednostavno vam se tako namesti.

Upravo to desilo se autoru ovog teksta tokom trodnevnog putovanja na Formula 1 Gran pri premio Heineken trku u Monci, onu koja važi za jednu od najvećih na svetu. Već na beogradskom aerodromu upoznah dvojicu momaka koji su priliku da uživaju u ovom događaju dobili putem nagradne igre.

Dok čekamo "ukrcavanje" ćaskamo uz kafu i doznajem da su Milan Milanović i Dušan Ljubomirović srećni dobitnici na nagradnoj igri. Novinar u meni ne da mira, pa ispaljujem pitanje koje će, ispostaviće se, biti uvod u neobičnu priču, i koje će dovesti do odgovora koji pomenuh na početku teksta - Kako se dobija na nagradnoj igri?

- Ova sad igra za Moncu je bila baš dobra jer nije bilo samo da kupiš pivo i ukucaš kodove, nego si morao da odgovaraš na pitanja posle svakog koda. Video sam da se 23. avgusta završava i odem u podne da "rezervišem" jednu kasu kad dođem u kupovinu da kucaju samo moje pivo. Onda taktiziraš, gledaš da počneš što kasnije da unosiš kodove da protivnik ne bi imao vremena da te stiže. Izračunaš do koliko rade radnje, o svemu vodiš računa - pričaju mi srećni dobitnici, a ja već shvatam da to sa srećom nema baš mnogo dodirnih tačaka.

foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

- U prodavnici kucaju račune, ja unosim kodove i odgovaram na pitanja. Ako promašiš odgovor, pukao si pare. I tako negde oko 22.30 završim sa unošenjem, vidim imam duplo više bodova od drugog, kad on kreće da unosi i vidim da će da me prestigne. Gledam šta ću sad, do ponoći traje igra i setim se da ima nekoliko radnji koje rade non-stop. Sednem u kola, pa u prodavnicu, kažem dajte sve pivo što ima. Opet mi fali... Nađem u centru, pokupim tri paketa koje su imali. Devojka kuca, ja odgovaram na pitanja i unosim kodove. Oko deset do 12 prestižem ga za bod, dva, ali kasirka se zbunjuje ne zna koliko je otkucala. Vidim da je i protivnik tanak sa bodovima, a onda i minut do kraja on maši pitanje. Na kraju 14 bodova razlike, to je od 12 do 15 piva.

Zaključujem da je u celu priču uložena lepa suma, te da je i rizik bio prisutan budući da su zamalo ostali bez putovanja.

- Pa da. Ali, drugar pravio svadbu, uzeo desetak paketa, ćaletovi ortaci uzeli za plac... Vrati se to.

foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

Uz "priznanje" da mobilne telefone odavno ne kupuju nego ih dobijaju na nagradnim igrama (pa čak i u inostranstvu?!), otkrivaju nam kako su se i njihovi najbliži ovajdili od nagrada.

- Prvo putovanje Prag 2008. Zanimljivo je... Dobiješ nešto, sve ti plaćeno, vidiš nešto novo... Uglavnom su najbolji pivari i njihove nagradne igre. Sakupljaš limenke, čepiće, pa praviš lanac, ukucavaš kodove... Išlo se na Zakintos, bilo je i utakmica, u Londonu Arsenal i Mančester siti, na stadionu sve plaćeno, vode te na večeru. Onda Liverpul - Totenhem, drugari gledali Dortmund - Bajern, devojku sa drugaricama sam poslao na Milan - Roma, oca, majku i ujaka na Barselona - Real.

foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

Osim što je potrebno uložiti određena novčana sredstva, vreme, a po načinu na koji Milan i Dušan pričaju, shvatam i mnogo emocija i strasti u celu priču, bitan faktor je i proučavanje nagradne igre.

- Uvek je najbitnije prvo pročitati pravila da vidiš o čemu se radi. Moraš da imaš grupu ljudi da bi sve stigao. Da znaš tačno gde, šta i kako. Nekad su minuti važni. Ideja je da otputuješ, vidiš nešto novo, a da pokriješ neki svoj trošak. Postoji draž u tome. Neko vreme nisam igrao zbog posla, pa biraš šta bi ti se svidelo, pa šta bi se devojci svidelo... Mnogo je dobar trip kad osvojiš. Želja je odlazak na neko finale Lige šampiona, a znam da je tu Heineken sponzor, pa ne bi bilo loše da oni naprave neku nagradnu igru. Pratićemo ih - zaključili su majstori nagradnih igara Milan i Dušan.

Gojko Filipović

Foto: Kurir sport/Gojko Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Za pohvalu! Gudurić i Grobari u ljubavi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track