NAJBOLJA ODBOJKAŠICA EVROPE TIJANA BOŠKOVIĆ: Nemam reči da opišem ovaj osećaj
Foto: Cev.lu

Zlatne devojke

NAJBOLJA ODBOJKAŠICA EVROPE TIJANA BOŠKOVIĆ: Nemam reči da opišem ovaj osećaj

Ostali sportovi -

Srpske odbojkašice presrećne su zbog danas osvojene zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Bakuu, a najbolja igračica šampionata Tijana Bošković ocenila je da je timski duh zaslužan za taj rezultat.

"Ne znam kojim rečima da opišem ovaj osećaj. Mi smo prvaci Evrope! Ponosna sam na ovaj tim. Presrećna sam. Za ovo smo radili pet meseci i na kraju smo uspeli u tome. Bile smo kao jedan od početka. Hvala svima koji su bili uz nas", rekla je Boškovićeva, MVP šampionata.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je večeras Evropsko prvenstvo, pošto je u finalu u Bakuu pobedila Holandiju sa 3:1 u setovima.

"Zaslužili smo ovo zlato. Imamo samo dva seta izgubljena seta tokom celog turnira. Holandija je danas pokazala da je najneugodniji protivnik, vratile su se u trećem setu, ali mi smo u četvrtom pokazale ko je najbolja ekipa", rekla je Brankica Mihajlović.

Najbolji bloker prvenstva Evrope, Stefana Veljković, ocenila je da je bilo vreme da Srbija osvoji zlatnu medalju.

"Osvojiti EP sa dva izgubljena seta je nestvaran i ogroman uspeh. Nije to samo Evropsko prvenstvo... Znate, mi se godinama znamo, radimo, od 1. maja ove godine radimo. Svaka čast devojkama... Bilo je za sve ovo vreme i smeha, suza, druženja i svadjanja, ali smo mi pokazali da smo tim koji kada je je zajedno pobedjuje. Posle rija i svega pre toga, bilo je vreme i za jedno zlato", rekla je Veljkovićeva.

Tehničar reprezentacije Bojana Živković uporedila je uspeh odbojkašica sa rezultatom košarkaške reprezentacije Slovenije.

"Srce je puno. Srećna sam, ovo je moje prvo zlato. Jako sam srećna što smo kao Slovenci u košarci sve pobedili i osvojili zlato. Dosta vremena smo proveli zajedno, dosta problema smo izdržali. Ponosan sam i srećna. Svako jutro se zahvalim Bogu što imamo jednu Tijanu (Bošković), Brankicu, Stefanu... Svi su oni sjajni ljudi i igrači", rekla je Živkovićeva.

Beta

Foto: Cev.lu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track