USPEH MLADE GOLFERKE: Jana Marinović se probila na svetsku rang listu
Foto: privatn arhiva

SPORT U RAZVOJU U SRBIJI

USPEH MLADE GOLFERKE: Jana Marinović se probila na svetsku rang listu

Ostali sportovi -

Perspektivna srpska golferka Jana Marinović obezbedila je plasman na Svetsku amatersku golf rang-listu, pošto je ostvarila trijumf u četvrtom kolu Amaterske lige Srbije, koje je igrano prethodnog vikenda na terenima golf kluba Centar u Žablju.

Ona je konkurenciji dama slavila sa 228 udaraca, ispred Tamare Palkovljević sa jednim više i Lare Todorović, koja je imala 264.

U najjačoj konkurenciji kod muškaraca posle trodnevnog takmičenja najbolji je bio Mihailo Dimitrijević sa impresivnim rezultatom od -5 (72, 69, 70), što mu je donelo napredak na 266. mesto na svetskoj rang listi. Odličnu formu u Žablju pokazali su i Luka Jovanović sa -2 (70, 75, 69), dok je treći rezultat imao Sergej Stojiljković sa +5 (74, 74, 73).

U konkurenciji dama Irena Suturović Bogdanović je slavila ispred Milice Ošap i Jovane Trifunović, dok su kod gospode u seniorskoj konkurenciji Slobodan Lainović i Vladimir Lučić bili iza Dimitrijevića.

Peto kolo Amaterske lige Srbije biće održano od 13. do 15. oktobra, takođe na terenima Golf kluba Centar.

Nove poene na svetskoj rang listi osvojio je Marko Jokić, koji je bio 23. na Otvorenom juniorskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, a napredak je imao i Branimir Gudelj koji trenutno zauzima 262. poziciju. U konkurenciji dama, pored Jane Marinović na listi je i Jefimija Đorđević koja je na 1615. mestu.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Tišina, profesor Teodosić drži čas!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track