DRAGANA CVIJIĆ ZA KURIR: Pozvala sam Andreu Lekić i rekla joj da hoću nazad u tim! Hoću da napravimo nešto veliko u ženskom rukometu
Foto: Kurir Sport/Dejan Petković

POVRATAK U SELEKCIJU

DRAGANA CVIJIĆ ZA KURIR: Pozvala sam Andreu Lekić i rekla joj da hoću nazad u tim! Hoću da napravimo nešto veliko u ženskom rukometu

Ostali sportovi -

Već po tradiciji, kraj sportske godine obeleže naše najbolje rukometašice, ako imamo tu sreću da se kvalifikuju za SP ili kontinentalno takmičenje. Iskusna pivotmenka Dragana Cvijić, posle tri godine pauze, opet je pod zastavom Srbije, spremna da na SP u Nemačkoj od 1. decembra da sve od sebe za jedan veliki rezultat.

Kako gledate na period neigranja za reprezentaciju? - Šta je bilo, bilo je, ne bih se vraćala na to, jer bismo gubili vreme na nešto što je prošlo. Sad sam tu i što je najvažnije, niko me nije terao, već sam sama poželela da zaigram za svoju zemlju.

Zašto? - Jednostavno, pozvala sam Andreu Lekić i rekla joj "ej, hoću nazad u tim", ona se samo nasmejala na tu moju reakciju. Želim da pobeđujemo, hoću da napravimo nešto veliko u ženskom rukometu, jer to nedostaje našoj zemlji.

Da li ste gledali OI u Riju? - Jesam, i to mi je cilj. OI u Tokiju, ne postoji ništa lepše u životu jednog sportiste nego da se kao pobednik vrati sa Olimpijade i da ga njegov narod dočeka na trgu, pod terasom, bilo gde.

Šta vam je potrebno za plasman u Tokijo? - Joj, to ovi svake godine nešto menjaju. Mislim da nam ovaj SP u Nemačkoj nije važan za Tokio, već više kao uigravanje za EP. Tamo treba da budemo prvi i da ne razmišljamo da li nas vodi dalje treće ili peto mesto.

Šta je cilj u Nemačkoj? - Da odigramo što bolje, da izdržimo težak ritam mečeva i da vidimo gde smo u odnosu na Nemačku i Holandiju koje su sa nama u grupi.

kurir.rs / Dejan Petković

foto: Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track