EKSKLUZIVNO! KURIR U TROFEJNOJ SOBI EVROPSKE ŠAMPIONKE Ivana Španović: Skok nad Beogradom pamtiću do kraja života
Foto: Kurir

Kraljica

EKSKLUZIVNO! KURIR U TROFEJNOJ SOBI EVROPSKE ŠAMPIONKE Ivana Španović: Skok nad Beogradom pamtiću do kraja života

Ostali sportovi -

Stvarno kraljica - Atletičarka Ivana Španović otkrila gde čuva medalje i pehare, kako gleda na 2017. godinu i koji su joj planovi za predstojeću

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović omogućila je čitaocima Kurira da zavire u njenu trofejnu sobu i podelila utiske o 2017. godini.

- Još jedna godina u znaku uspeha, okićena medaljom sa Evropskog prvenstva, odbranjenim trofejom Dijamantske lige i s prvim mestom na svetskoj rang-listi. Još jedna godina bez velikih problema s povredama učinila je da se posle kraće pauze okrenem novim takmičenjima i pripremama za 2018.

Ako bi mogla da se vratiš na početak 2017, šta bi drugačije uradila?

- Ova godina je bila ispunjenje sna. Evropsko prvenstvo u Beogradu pred srpskom publikom ispraćeno je s velikom pažnjom i u njemu smo svi podjednako uživali. Zbog toga sam neizmerno srećna i ponosna, i to je nešto što je i po emociji i po veličini uspeha obeležilo moju sezonu.

foto: Kurir

Šta ćeš da obećaš sebi, a onda i navijačima za 2018?

- Trudim se da sačuvam zdravlje jer mi je ono najbitnija polazna tačka za bilo šta što radim u životu. Ono što uvek obećam i sa čime živim jeste da sebe maksimalno dajem u onome u čemu najviše uživam i radim, a to je da budem najbolja u svojoj disciplini. Očekuje me još veliki broj novih takmičenja na kojima priželjkujem nove rekorde i medalje.

foto: Profimedia

Kom sportskom uspehu u 2017. godini si se posebno obradovala a da nisi učestvovala?

- Svetsko zlato Milice Mandić! Neizmerno sam ponosna na nju i njenog trenera Dragana Jovića, koji je proglašen za najboljeg tekvondo trenera na svetu. Želim još jednom da im čestitam i da podsetim da su pravi primer i tandem stvoren za velika dela. Želim im zlatne godine u nastavku karijere.

Gojko Filipović - Foto: Kurir; Profimedia

Loša uspomena ČUVAM ZIHERNADLE IZ LONDONA

Ivana Španović otkrila nam je koji događaj je obeležio njenu sezonu.

- Definitivno je to Svetsko prvenstvo u Londonu i po činjenici da je to bilo poslednje prvenstvo sa zakačenim brojem na leđima. Da li si sačuvala čuvene zihernadle ili više ne želiš da vidiš ništa slično?

- Čuvam sve svoje takmičarske brojeve skoro čitavu karijeru. Lepo je prelistati ih ponekad i setiti se samih takmičenja ili trenutaka na koje me asociraju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT: ZVEZDAŠI, ovoj dvojici naklon do poda!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track