(VIDEO) USPON I PAD KRALJICE POKERA: Bila je skijašica i konobarica, pokrenula ilegalne kartaške igre, a onda se spetljala sa ruskom mafijom
Foto: Profimedia

Bila je i bogata i siromašna

(VIDEO) USPON I PAD KRALJICE POKERA: Bila je skijašica i konobarica, pokrenula ilegalne kartaške igre, a onda se spetljala sa ruskom mafijom

Ostali sportovi -

Moli Blum je bila velika perspektiva u svetu skijanja, o čemu najbolje svedoči nekoliko medalja koje je osvojila.

Međutim, sve snove o učešću na Olimpijskim igrama je srušila teža povreda. Nije uspela ni na pravnom fakultetu, pa je, kako bi zaradila nešto para, počela da radi kao konobarica u Los Anđelesu.

Nije joj trebalo puno da uđe u svet glamura. Spletom okolnosti jednog dana se našli usred najekskluzivnije ilegalne poker večeri. Boli Blum ništa do tada nije znala o pokeru, ali je ubrzo naučila sve iako nikada nije odigrala partiju.

Počela je da organizuje ilegalne večeri pokera gde su njeni klijenti postale holivudske zvezde, sportska elita i poslovni magnati. Naučila je mnoge detalje o svakom gostu, poput omiljene hrane i pića.

Na vrhuncu karijere se iz Los Anđelesa preselila u Njujork da bi i tamo razvila biznis. Sa svojih 30-tak godina je zarađivala četiri miliona dolara godišnje.

Kako to u životu biva, njena sreća nije dugo trajala. Uskoro se navukla na drogu, a spetljala se i sa ruskom mafijom koja je osetila veliki novac.

Kada je odbila "zaštitu" mafijaša oni su joj zapretili smrću. Nije smela da ode u policiju jer su pretili da će ubiti njenu majku.

Ubrzo su joj na vrata zakucali inspektori FBI. I to tokom jedne ilegalne partije pokera.

Na sudu se izjasnila krivom za učestvovanje u vođenju nelegalnih operacija klađenja, pa je u maju 2014. godine osuđena na 12 meseci uvetne kazne i 200 sati društveno korisnog rada.

Danas se zna da su za njezinim pokeraškim stolovima sedeli Leonardo Di Kaprio, Ben Aflek i mnogi drugi slavni glumci.

Ostavši bez ičega, odlučila je da se vrati normalnom životu. Živi u jednosobnom stanu sa majkom. Vreme tokom suđenja je iskoristila da napiše memoare po kojima je snimljen film koji će se uskoro prikazivati u bioskopima.

Kurir sport

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track