(VIDEO) VOLI BOLTA KAO PUTINA Dve godine od smrti Duška Koraća: Njegovi komentari se i danas prepričavaju sa puno žara
Foto: Dragana Udovičić

Tužna godišnjica

(VIDEO) VOLI BOLTA KAO PUTINA Dve godine od smrti Duška Koraća: Njegovi komentari se i danas prepričavaju sa puno žara

Ostali sportovi -

Na današnji dan pre dve godine preminuo je legendarni sportski komentator Duško Korać.

Rođen je 4. jula 1955. u Ivangradu (današnje Berane). On je putem konkursa 1978. godine primljen u Radio televiziju Beograd. 1985. godine dobio je ponudu da se bavi ekonomsko-političkim novinarstvom, ali je to odbio, jer je želeo da se posveti sportu. Korać je 1987. odbio ponudu da bude glavni i odgovorni urednik sportske redakcije s obrazloženjem da urednici treba da budu iz Srbije.

Korać je spadao u komentatore koji je imao brojne poštovaoce koji nisu propuštali njegove prenose. Takođe, imao je i neprijatelje koji su osporavali njegovu profesionalnost. U svojoj dugogodišnjoj karijeri prenosio je: atletiku, zimske sportove, vaterpolo, odbojku, fudbal, formulu, boks i plivanje.

Od 1990. godine prestao je dа prenosi fudbаlske utаkmice zbog inicidentа nа stаdionu Mаksimir kаdа je Zvonimir Bobаn udаrio policаjcа. Pošto je Korаćev otаc bio policаjаc on je to doživeo lično.

Korać je 2006. bio suspendovan na mesec dana zbog kako je tada bilo navedeno narušavanja profesionalnih princpia tokom EP u atletici. Poslednju vaterpolo utakmicu prenosio je 2008. na OI u Pekingu i to između Crne Gore i Hrvatske.

Korać je obožavao ruske atletičare, a posebno skakačicu s motkom Jelenu Išinbajevu. Hvalio je i Juseina Bolta, a poznata je ona njegova izjava "Jusa i ja smo stari drugari". Takođe, je bio veliki protivnik korišćenja dopinga, a obožavao je i zimske sportove.

Korać će sigurno biti upamćen po svojim komentarima i načinom prenosa sportskih događaja.

Kurir sport

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT! DA LI JE NA POMOLU „SAGA O ODLASKU BOAČIJA“?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track