NEKOME JE ŽIVOT MAJKA, NEKOME MAĆEHA: Šokiraćete se kad vidite za koliko minuta najveće sportske zvezde zarade vašu platu!
Foto: AP

neverovatne brojke

NEKOME JE ŽIVOT MAJKA, NEKOME MAĆEHA: Šokiraćete se kad vidite za koliko minuta najveće sportske zvezde zarade vašu platu!

Ostali sportovi -

Jedna poznata britanska kladionica napravila je zanimljiv kalkulator koji izračunava koliko je nekim od najplaćenijih sportista potrebno da zarade recimo vašu platu.

Za sada su se u kalkulatoru našili Lionel Mesi, Rodžer Federer, Lebron Džejms, NFL zvezda Derek Kar, bokser Entoni Džošua i golfer igrač Rori Mekilroj.

Pomoću ovog kalkulatora izračunali smo da Mesi jednu prosečnu srpsku platu, koja je oko 350 funti zaradi 26 minuta i 55 sekundi.

Dakle, sa prosečnom godišnjom platom u Srbiji trebalo bi vam 55 godina da kupite kuću u Velikoj Britaniji, a Mesi sebi može priuštiti 353 kuće godišnje.

Ako želite privatni avion koji ima Luis Hamilton, moraćete da radite 785 godina, a Mesi će za njega zaraditi novac za 14 dana.

foto: Printscreen

Rodžer Federer vašu mesečnu platu zaradi za 46 minuta i 13 sekundi. U svakom minutu Švajcarcu na račun legne 91 funta.

Lebron Džejms za vašu platu "radi" 33 minuta i 30 sekundi. Svaki dan kada se probudi bogatiji je za više od 180 hiljada funti

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVAKO izgleda put Zvezde i Partizana do prvog i četvrtog mesta u ABA ligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track