BED BLU BOJSI NAPRAVILI SAČEKUŠU CRNOGORCIMA: Navijači Crne Gore noževima napadnuti ispred Arene u Zagrebu
Foto: Beta Damir Sencar

PRESRELI IH POSLE MEČA

BED BLU BOJSI NAPRAVILI SAČEKUŠU CRNOGORCIMA: Navijači Crne Gore noževima napadnuti ispred Arene u Zagrebu

Ostali sportovi -

Crnogorski navijači napadnuti su u Zagrebu posle rukometne utakmice reprezentacija Makedonije i Crne Gore (29:28) na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Grupa navijača crnogorske rukometne reprezentacije napadnuta je u utorak uveče u Zagrebu po završetku utakmice sa Makedonijom. Kako se pretpostavlja, na njih su nasrnuli navijači Dinama iz Zagreba, "Bed Blu Bojsi", koji su uz pretnje palicama i noževima oteli od Crnogoraca jednu zastavu i lične stvari.

Povodom ovog nemilog incidenta saopštenjem za javnost oglasila se navijačka grupa “Crnogorci jug”.

- Nakon završetka utakmice i izlaska iz sale nas devetoro (među kojima i jedna cura) uputili smo se ka tramvajskoj stanici odakle smo krenuli ka smeštaju. Na tom putu, u delu koji je veoma slabo osvetljen, kretali smo se zajedno sa Makedoncima, Slovencima i Nemcima. To je i mesto gde smo napadnuti. Prvo su nas susrele tri osobe, koje su služile da nas raspoznaju među ostalim navijačima i koje su dale znak ostalim grupicama da krenu u napad, piše na početku saopštenju.

“Crnogorci jug” na osnovu izvedenog napada sumnjaju da su napad izveli navijači zagrebačkog Dinama.

-Iz dva pravca krenule su grupe, totalno maskirane, otprilike nekih 30-40 osoba, sa noževima, teleskopima i palicama. Kako je devojka koja je bila sa nama nosila torbu krenuli su prvo ka njoj, misleći da je u torbi neka od zastava. Devojcije nožem zaprećeno da otvori torbu. Utoliko su shvatili da jedan član ima ruksak i pojurili ka njemu, sa namerom da ga otmu, što su i uradili. U ruksaku je bilo dosta ličnih stvari svih članova, barjak grupe kao i velika svota novca koja je služila za troškove gostovanja naše grupe. Za ostalim našim članovim je trčao ostatak maskiranih momaka do same tramvajske stanice.

U daljem tekstu, navodi se da je slučaj prijavljen policiji, a obavešteni su Rukometni savez i Ambasada Crne Gore u Zagrebu.

- Da zaključimo, pao je barjak grupe, dok je zastava ostala sačuvana. O načinu na koji je oduzet barjak ostavljamo vama da komentarišete. Nijedan član nije teže povređen, što je sada i najbitnije. Videli smo da su hrvatski mediji počeli da šire laži, ali tu su svi ostali navijači drugih reprezentacija koji mogu posvedočiti o incidentu. Došli smo u Zagreb da pratimo našu svetinju, kao što to radimo godinama svugde po Evropi. Ovde se radi o reprezentativnom navijanju, a ne klupskom. Ovaj događaj nas neće zaustaviti da to i dalje radimo”, saopštila je navijačka grupa “Crnogorci jug”.

kurir.rs / CDM.me

foto: Beta Damir Sencar

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : PARTIZAN - ČEKAMO "BOMBU"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track