ĆIRILICA ZA DOMAĆINA: Srpska trobojka svečano podignuta u Olimpijskom selu u Pjongčangu
Foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

neka igre počnu

ĆIRILICA ZA DOMAĆINA: Srpska trobojka svečano podignuta u Olimpijskom selu u Pjongčangu

Ostali sportovi -

U Olimpijskom selu u Pjongčangu je na svečanoj ceremoniji podignuta zastava Srbije čime je na simboličan način domaćin Igara poželeo dobrodošlicu Timu Srbije.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i svi članovi Tima Srbije na 23. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Ceremoniji podizanja zastave Srbije prisustvovao je i Predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, Nenad Lalović.

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

Predednik OKS je povodom učešća sportista Srbije na ZOI izjavio „Svesni činjenice da Srbija nema tradiciju u zimskim sportovima, a imajući u vidu kakva je konkurencija u svim sportovima na ovim Zimskim olimpijskim igrama mi želimo samo jedno - da sportisti Srbije prevaziđu sami sebe i daju najviše od sebe toga dana.

U okviru ceremonije podizanja zastave i dobrodišlice našem timu šef Misije Olimpijskog tima Srbije Damir Štajner je gradonačelniku Olimpijskog sela Riju Seung-Minu, članu Međunarodnog olimpijskog komitetaručio ćirilično pismo u duborezu, a na zidu Olimpijskog prijateljstva upisao poruku Tima Srbije, citat Živojina Mišića „Ko sme taj i može, ko ne zna za strah taj ide napred.“

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

Ceremonija svečanog otvaranja 23. Zimskih olimpijskih igara, kojoj će u ime Vlade Republike Srbije prisustvovati Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, će biti održana 9. februara sa početkom u 20,00 časova po lokalnom vremenu.

Prvi nastup sportista Srbije će biti u nedelju, 11. februara kada će Marko Vukičević i Marko Stevović startovati trku spusta u 11.00 časova po lokalnom vremenu, odnosno 3.00 sata iza ponoći po vremenu u Srbiji.

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

Kurir sport

Foto: OKS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ovo su dve Đukićeve najveće dileme. Gde su navijači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track