(VIDEO) NEZAUSTAVLJIV: Kamil Stoh odbranio zlato iz Sočija
Foto: EPA/LISI NIESNER

najbolji među najboljima

(VIDEO) NEZAUSTAVLJIV: Kamil Stoh odbranio zlato iz Sočija

Ostali sportovi -

Poljski ski skakač Kamil Stoh odbranio je titulu olimpijskog šampiona na velikoj skakaonici, pošto je trijumfovao na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Stoh je prvu medalju Poljacima na Igrama u Južnoj Koreji doneo skokovima od 135 i 136,5 metara i sa ukupno 285,7 osvojenih bodova.

On je postao prvi takmičar koji je osvojio dva uzastopna olimpijska zlata na velikoj skakaonici još od Finca Matija Nikenena kome je to pošto za rukom 1984. i 1988. godine.

Poljaku je ovo treće zlato na Zimskim olimpijskim igrama u karijeri. Stoh, pobednik ovogodišnjeg izdanja "Četiri skakaonice", zauzeo je četvrto mesto na maloj skakaonici u Pjongčangu. Srebrnu medalju osvojio je Nemac Andreas Velinger skokovima od 135,5 i 142 metra i 282,3 boda. Njemu je to druga medalja u Pjongčangu, pošto se prošle nedelje okitio zlatom na maloj skakaonici. Bronza je otišla u ruke Norvežaninu Robertu Johansonu, koji je isto odličje osvojio i na maloj skakaonici. Norvežanin je na velikoj skakaonici skočio 137,5 i 134,5 metara i sakupio 275,3 boda. Četvrto mesto zauzeo je Norvežanin Danijel Andre Tande.

Beta

Foto: EPA/LISI NIESNER

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track