Najnovije vesti

SKANDAL U PJONGČANGU: Rus dopingovan na Zimskim olimpijskim igrama
Foto: Reuters

Zimske olimpijske igre

SKANDAL U PJONGČANGU: Rus dopingovan na Zimskim olimpijskim igrama

Ostali sportovi

Ruski sportista na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu pao je na doping testu, saopštio je portparol ruskog olimpijskog tima.

Brojni ruski mediji preneli su da je olimpijski tim te zemlje u Pjongčangu dobio obaveštenje Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da je jedan njegov sportista pao na doping testu, pošto je koristio zabranjenu supstancu meldonijum.

 

– Danas smo dobili obaveštenje MOK o mogućem kršenju anti doping pravila. Ne možemo da navedemo o kome je reč pošto se čeka analiza B uzorka, koja će biti gotova u narednih 24 časa, rekao je portparol Konstantin Vibornov.


MOK je suspendovao Olimpijski komitet Rusije 5. decembra zbog sistemskog dopinga sportista na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine, ali je posle strogih provera i uslova u Pjongčang ipak pozvano 168 ruskih sportista.

 

Pojedini mediji preneli su da se radi o Aleksandru Krušelnickiju koji je ove nedelje osvojio bronzanu medalju u mešovitoj konkurenciji u karlingu.

Meldonijum se koristi kod bolesti srca i navodno povećava fizičku izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema.

 

Zbog korišćenja meldonijuma na 15 meseci je bila suspendovana ruska teniserka Marija Šarapova, koja je tvrdila da je godinama uzimala lek zbog problema sa srcem. Meldonijum je stavljen na listu zabranjenih 1. januara 2016. godine.

 

Kurir sport 

Foto: Reuters  

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR SPORT UŽIVO: Navijači - podele, kazne, baklje... Dokle?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...