POKLONJENO 37 ČAMACA i 20 ERGOMETARA: Najveća donacija Kajakaškom savezu Srbije od osnivanja
Foto: MOS

Najsavremenija oprema

POKLONJENO 37 ČAMACA i 20 ERGOMETARA: Najveća donacija Kajakaškom savezu Srbije od osnivanja

Ostali sportovi -

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je danas, u prostorijama Kajakaškog saveza Srbije, 37 čamaca i 20 ergometara, predsedniku Kajakaškog saveza Srbije Mirku Nišoviću.

Značajna sredstava za pomoć razvoju i unapređenju kajakaškog sporta nabavkom opreme je obezbedila Vlada Srbije preko Ministarstva omladine i sporta.

"Želimo da naši kajakaši imaju iste uslove kao njihove kolege iz Evrope i sveta, jer su oni svojim rezultatima već pokazali da pripadaju svetskoj i evropskoj eliti. Takođe, cilj nam je da izuzetnim uslovima i dobrom opremom motivišemo što više mladih da se uključe i da se bave kajakom, da se povećava baza i da imamo još više šampiona", rekao je Udovičić, prenosi Ministarstvo.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović naveo je da je poklonjenih 37 čamaca i 20 ergometara "najveća investicija ikada, od osnivanja kajakaškog saveza".

"Zahvaljujem Ministarstvu i Vladi Srbije jer su naši kajakaški dobili vrhunsku i najsavremeniju opremu za trening i takmičenje, na njima je da nam donose medalje", rekao je Nišović.

Zahvalna na donaciji bila je i kajakašica Nikolina Moldovan.

"Ministarstvo nam je obezbedilo najsavremeniju opremu i zahvalni smo im na tome, jer će nam to puno značiti za treninge i takmičenja, koja nas očekuju na putu ka OI u Tokiju", rekla je ona.

Kajakaški savez Srbije je posle prošlogodišnje uspešne organizacije dva velika medjunarodna takmičenja - Evropskog šampionata za juniore i mladje seniore i Svetskog kupa za seniore, organizator ovogodišnjeg Evropskog šampionata za seniore od 8. do 10. juna na Adi Cignaliji.

Na tom takmičenju se očekuje učešće oko 1.000 sportista iz više od 36 zemalja.

Današnjem skupu u Kajakaškom savezu Srbije su prisustvovali državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, direktor Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović, direktorka Antidoping agencije Srbije Milica Vukašinović-Vesić i direktor JP "Ada Ciganlija" Robert Đukić.

Beta Foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) Zvezdi i Partizanu, FSS oduzima bodove?! Aprilililiiiiii……!!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track