KAKO JE IVANA ŠPANOVIĆ POBEDILA DEPRESIJU: Htela da napusti atletiku, sad je šampionka sveta!
Foto: Fonet/AP

SVETSKA, A NAŠA

KAKO JE IVANA ŠPANOVIĆ POBEDILA DEPRESIJU: Htela da napusti atletiku, sad je šampionka sveta!

Ostali sportovi -

Dugogodišnji trener naše rekorderke Goran Obradović otkrio u kakvu krizu je upala Ivana pre pet godina i tako dao još veći značaj zlatnoj medalji iz Birmingema

Ivana Španović - šampionka sveta, a pre samo nekoliko godina htela je da batali atletiku i sport uopšte.

foto: Fonet/AP

Kako je naša rekorderka pobedila depresiju i skočila uvis do najsjajnijih odličja, otkrio je njen dugogodišnji trener Goran Obradović.

- Bila je 2012. godina, na Evropskom prvenstvu ostvaren je loš plasman, na Olimpijskim igrama ušla je u finale, ali sveukupno slabo i za nju i za mene. Tu je nastala kriza u radu, bilo je pitanje hoće li se naša saradnja nastaviti - rekao je Obradović za portal Moj Novi Sad.

foto: Fonet/AP

- Treće nedelje treninga pred Svetsko prvenstvo u Moskvi 2013. odlazimo na balkanski šampionat, gde je rekla: „Ako ne skočim 6,75, neću ni da idem na Svetsko prvenstvo“. Nije htela da me posluša i snizi kriterijum. Skočila je 6,76 metara. Tada sam joj rekao: „Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari“ - rekao je Obradović i time otkrio detalj zbog kog je Ivana nastavila da radi ono što najbolje ume, i sada, pet godina kasnije, skokom od 6,96 metara, popne se na krov sveta.

foto: Profimedia

Zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu Ivana je doživela vrlo emotivno, što se videlo na dodeli medalja, ali i na osnovu njenih objava na društvenim mrežama. Španovićeva je tako juče na svom Instagramu objavila svoju sliku od pre deset godina, kada je postala juniorska prvakinja sveta.

foto: Beta

- Pre 10 godina juniorska prvakinja sveta, od juče seniorska dvoranska prvakinja i 10 medalja sa velikih takmičenja - napisala je Ivana uz fotografiju iz 2008. godine.

Anja Vukašinović - Foto: Profimedia; Fonet; AP, Beta

foto: AP

Đoković oduševljen

KO JE SVETSKI ŠAMPION? IVANA!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na specifičan način je čestitao Ivani titulu najbolje na svetu!

- Ko je svetski šampion? Ivana! Bravo. Bog te blagoslovio. Hvala ti za sve napore koje ulažeš da budeš najbolja što možeš i što voliš svoju zemlju i predstavljaš je na najbolji mogući način u svetu - napisao je Đoković na Instagramu.

Hladno za balkon

DOČEK U PODNE NA BANJICI

Istorijski uspeh koji je Ivana ostvarila moći će da pozdrave svi građani koji danas u podne dođu u Atletsku dvoranu na Banjici. S obzirom na hladno vreme i kišu koji su predviđeni u Beogradu, uobičajeni doček pod balkonom Skupštine grada biće izmešten u zatvoreno.

foto: Privatna arhiva

Birmingem na nogama

SLAVLJE U BRITANSKOM PABU

Kako se slavi svetsko zlato u Engleskoj? Pa u pabu, naravno! Ivana Španović je medalju iz Birmingema zalila - pivom. Lepa Zrenjaninka zajedno sa članovima tima i predstavnicima Atletskog saveza Srbije u nedelju uveče zasluženo je slavila u pravom engleskom pabu, uz kriglu domaćeg piva.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) BAKA DALA NAJTAČNIJI ODGOVOR NA PITANJE: PENAL ILI NE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track