KRO KAPU PREKIPELO : Dopingovao sam se, zlo mi je od tih priča! Evo zašto sam to morao da uradim!
Foto: Profimedia

HRVAT OTVORIO DUŠU

KRO KAPU PREKIPELO : Dopingovao sam se, zlo mi je od tih priča! Evo zašto sam to morao da uradim!

Ostali sportovi -

Najbolji hrvatski MMA borac, Mirko Filipović, Kro Kap je pred meč protiv Roja Nelsona koji je zakazan za 25. maja u Londonu, govorio o tome kako održava dobru formu u ovim godinama, o povredama i o Nelsonovim prozivkama za korišćenje dopinga.

Filipović i Nelson borili su se 2011. godine u UFC-u, a tada je Nelson slavio tehničkim nokautom.

Voditelj ga je pitao da li je sanjao revanš…

“Ne bih rekao da sam sanjao baš ovaj revanš, nisam dete. Ali bio je na vrhu liste kada sam se vraćao u UFC 2015. godine. Takva je sudbina, do meča na kraju nije došlo, ali sada sam ga dočekao. Ovaj put ću biti zdrav", rekao je Mirko.

Potom je priča krenula u smeru Mirkove suspenzije zbog dopinga. Podsetimo, Filipović je dobio dvogodišnju suspenziju 2015. godine zbog toga što je sam prijavio uzimanje hormona rasta, koji je koristio zbog povede. Iako je test bio negativam USADA je ipak suspendovala Mirka jer je priznao korišćenje nedozvoljenih suplemenata. Karijeru u UFC-u prekinuo je 2016. godine i okrenuo se novim izazovima pod kapom Rizina.

Nelson je sada inicirao temu oko suspenzije, a američki mediji govore da nema pravo nastupa jer je odradio samo sedam meseci od dve godine koliko je suspenzija iznosila. Šef Belatora takođe se oglasio i rekao da ne vidi problem u tome da se Filipović bori jer se meč održava u Londonu, a USADA nema jurisdikciju izvan SAD-a. Takođe, niko se nije bunio kada je nastupao za Rizin pre dve godine.

“A zašto se ne bih borio? Suspendovali su me na dve godine nakon negativnog testa. Neki borci koriste anabolike i steroide i dobiju šest meseci zabrane. Ja sam dobio dve godine ni za šta. UFC je tek potpisao s USADA-om i očito im je trebalo veliko ime, a uhvatili su pogrešnog čoveka. Toliko sam puta ispričao ovu priču, zlo mi je od nje. Ne shvatam zašto se sada bune, a pre dve godine niko nije rekao ništa? Belator ne koristi USADA-u, ovu borbu pratiće Moheganska komisija i nemam ništa protiv testiranja. Šef komisije stiže u Zagreb i lično će me testirati”, kazao je Filipović.

On se potom osvrnuo i na prozivke budućeg rivala

“Prezirem to, ali ako Nelson želi, tu sam. Mislim da bi trebao da manje priča, a više misliti o meču koji ga čeka. Znam da takvi razgovori privlače pažmnju u borilačkom svetu. Ali to nije moj stil, ali ako već hoćeš, onda dođi! Ne ljutim se, ali želim odgovoriti Nelsonu zbog ljudi koji prate moju karijeru. Testirali su me na doping toliko puta do sada, a on se odjednom brine. Nikada nisam koristio doping, lepo sam objasnio što se dogodilo tada. Bio sam savršena žrtva. Obožavam ovaj sport, ceo život sam mu posvetio, a jedini suplement koji koristim je krvavi trening”, kazao je Filipović.

Kurir sport

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

CECIN SIN PREBIO BUGARINA PRED OČIMA DAČIĆA I PALME: Pogledajte brutalni nokaut Veljka Ražnatovića u prvoj profesionalnoj borbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track