DAN ZA ANALE: Miloš Zarić ispisao istoriju u Pjongčangu!
Foto: FNPCS

Paraolimpijske igre

DAN ZA ANALE: Miloš Zarić ispisao istoriju u Pjongčangu!

Ostali sportovi -

Miloš Zarić postao je prvi srpski sportista koji je učestvovao i na letnjim i na zimskim Paraolimpijskim igrama.

Zarić je u noći između utorka i srede nastupao u disciplini sprint u kroskantri skijanju na 1000 metara na Paraolimpijskim igrama u Pjongčangu i zauzeo 34. mesto.

Miloš je trku završio sa vremenom 5:24.26 i postavio novi drzavni rekord!

Zarić je jedini predstavnik Srbije u Pjongčangu.

Miloš je tako ušao u anale srpskog sporta, kao jedini koji je učestvovao i na letnjim i na zimskim Paraolimpijskim igrama.

"Zadovoljan sam rezultatom i plasmanom na ovom velikom takmičenju. I pored loših uslova za trku i povrede ruke uspeo sam da izvezem trku i postavim lični rekord. Uz dosta treniranja i zalaganja kroz nekoliko godina biću u top formi za ovaj sport. Nastavljam sa pripremama kada se vratim u Srbiju da bih u avgustu u Berlinu na EP odbranio evropsko zlato u bacanju koplja. Hvala mojim trenerima Momčilu i Juliji sto su bili uz mene i postarali se da sve prođe kako treba. Zahvaljujem se i Ministarstvu omladine i sporta i Paraolimpijskom komitetu Srbije na dobrim uslovima za pripreme", rekao je Miloš.

Podsetimo, prethodno je u Riju osvojio sedmo mesto u bacanju kugle, a pre godinu dana u Londonu je postao i prvak sveta u bacanju koplja. Ima još dva planetarna srebra i četiri kontinentalne medalje.

Kurir sport, foto: FNPCS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Počinje rasplet. Partizan sa odmora najavljuje Evroligu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track