FURIOZNE SRPKINJE: Naše rukometašice spektakularnim preokretom razbile Švedsku! Katarina heroina
Foto: Dado Đilas

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

FURIOZNE SRPKINJE: Naše rukometašice spektakularnim preokretom razbile Švedsku! Katarina heroina

Ostali sportovi -

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Švedsku u Nišu 30:23 (9:15) u utakmici Grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Srpkinje su napravile čudesan preokret, a heroina je bila Katarina Tomašević. Golman naše reprezentacije zabeležila je čak 22 odbrane!

Šveđanke su na veliki odmor otišle sa šest golova prednosti, na startu drugog poluvremena imale i maksimalnih "plus sedam", a onda je krenula srpska furija.

Rezultat u drugom poluvremenu bio je 21:8!

Srbija je prva sa maksimalnim učinkom u tri kola, a već za tri dana izabranice Ljubomira Obradovića gostuju Švedskoj.

Po dve selekcije iz svake grupe plasiraće se na EP u Francuskoj, ali prvo mesto obezbeđuje povlastice pri žrebu.

SRBIJA: Radosavljević 4 (1), Krpež-Šlezak 8 (2), Lekić 1, Števin 5, Lavko 1, T. Radojević 4, Pop-Lazić, D. Radojević, Obradović 4, Tomašević (22 odbrane, sedmerac), Nikolić, Stoljiković, Cvijić 5, Čolić, Stošić, Dmitrović.

ŠVEDSKA: Bundsen (11 odbrana), Melegard, Stromberg, Roberts 2, Sand 2, Lundstrom, Gustin 3, Iden 1, Vestberg, Val, Lagersvist, Gulden 5 (1), Hagman 5, Jakobsen, Alm 4, Hvenfelt.

-Zadovoljan sam drugim poluvremenom. Čestitke igračicama, igrao se čist i lep rukomet. Prvo poluvreme nismo parirali, ali u drugom je bilo bolje. Gledali su naše utakmice i spremili se za transformacije, ali smo im u drugom bolje skočili. Primili smo u prvom delu mnogo lakih golova, a u drugom smo došli do cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo - rekao je selektor Srbije Ljubomir Obradović.

Šta ste rekli ekipi na poluvremenu?

-Ne bih da iznosim nešto iz svlačionice. Najvažnije je da su prihvatile sve, njihova samokritičnost i analiza, bodrenje su zasluženi za ovo. Izašle su pozitivne i spremne. Naš cilj je da na svakom mestu budemo opasni i da na svakom mestu imamo po dve kvalitetne igračice. Imamo problem celokupnog svetskog rukometa što za dva treninga ne mogu da isključim nešto što rade u klubu.

Dragana Cvijić istakla je da će i u drugoj utakmici Srbija igrati na pobedu:

- Prvo poluvreme smo odigrale katastrofalno, a drugom je sve bilo kakao treba. Odbranu iz prvog dela smo popravile, a Katarina Tomašević je bila tokom čitavog meča sjajna i ona nam je dosta pomogla i vratila u igru. Sa minus šest smo došle na plus sedam protiv jedne Švedske. Želimo i tamo da pobedimo i da idemo kao prve u grupi. Posle prvog katastrofalnog dela došlo je drugo poluvreme u kom smo odigrale maksimalno dobro. Mogu samo da budem srećna i da mirno čekam naredni duel u Švedskoj.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track