DIREKTAN DUEL ZA OSTANAK U ELITI: Dorćol savladao Radnički i zabeležio prvu pobedu u novoj sezoni
Foto: Ragbi liga Srbije

Prvenac beogradskog tima

DIREKTAN DUEL ZA OSTANAK U ELITI: Dorćol savladao Radnički i zabeležio prvu pobedu u novoj sezoni

Ostali sportovi -

U senci međunarodnih gostovanja Crvene zvezde i Partizana, odigrana je prva utakmica 3. kola Grupe A Prve Lige Srbije.

Na stadonu BASK Arena na Carevoj ćupriji, Dorćol je savladao Radnički sa Novog Beograda 34:14 (18:10) i tako stigao do prve pobede u novoj sezoni.

U utakmici koja je praktično značila i direktan duel za ostanak u elitnoj grupi posle prve faze nacionalnog šampionata, bivši prvak nije lako stigao do trijumfa. Sa podmlađenim sastavom Dorćolci jesu vodili od starta, ali se Radnički pokazao kao znatno teži rival nego što je to bilo prethodnih godina.

Lako vođstvo od 12:0 na startu meča domaćina, gosti sa Novog Beograda brzo su smanjili, da bi Aleksa Radić esejem doneo prednost Dorćolu na poluvremenuod 18:14.

Zaostatak u nastavku smanjuje Ilija Tintor, nakon čega u narednih 15 minuta sledi rasplet. Sa tri eseja Veljka Stalevića, Marka Simovića i ponovo Radića, Dorćolci rešavaju utakmicu.

Meč je bio značajan jer su sa tribina dešavanja pratili Nil Bijorac, Branislav Zec i Bret Dejvidson, trio australijskih trenera koji će biti deo stručnog štaba juniorske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu. Čak devetorica igrača u obe ekipe nalazi se među kandidatima za mesto u selekciji koji se u avgustu igra u Beogradu.

Kurir sport

Foto: Ragbi liga Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Srbima samo mrvice . Bogati će biti još bogatiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track