EVROPSKI PRVAK U DŽUDOU ALEKSANDAR KUKOLJ ZA KURIR: Od EP očekujem isto što i prošle godine - zlato!
Foto: IJF (Medunarodna džudo federacija)

Šampion će Braniti najsjajnije odličje u tel avivu

EVROPSKI PRVAK U DŽUDOU ALEKSANDAR KUKOLJ ZA KURIR: Od EP očekujem isto što i prošle godine - zlato!

Ostali sportovi -

Ako na Evropskom prvenstvu budem na visini svojih mogućnosti to će biti dovoljno za prvo mesto i odbranu zlatne medalje - uveren je najbolji džudista sveta Aleksandar Kukolj

Od Evropskog prvenstva u džudou očekujem isto što i prošle godine, kada sam osvojio zlatnu medalju - pun optimizma najavljuje za Portal Kurira evropski šampion u džudou Aleksandar Kukolj, uoči EP koje će se krajem aprila održati u Tel Avivu.

Aleksandar Kukolj, podsetimo, sezonu je počeo osvajanjem zlata na Grend slemu u Ekaterinburgu u kategoriji do 90 kilograma.

Na putu do zlatne medalje Aleksandar Kukolj je ostvario četiri pobede. Posle prvog kola u kome je bio slobodan, u drugom je pobedio Rumuna Serbana Eduarda dok je u trećem savladao Mihaela Marčitana iz Ujedinjenih arapskih emirata.

U polufinalu Kukolj je bio neprikosnoven u duelu sa odličnim Čehom, Davidom Klammertom ( bronzani na GP u Tunisu).

Srpski džudista u finalu je pobedio odličnog Belorusa, 21 godišnjeg Jahora Varapajeva, finalistu GP u Taškentu

foto: IJF (Medunarodna džudo federacija)

Prvi džudista sveta za Kurir kaže da je veoma zadovoljan nastupom u Ekaterinburgu.

- U sve četiri borbe sigurno sam se osećao. Nijednog trenutka nisam bio ugrožen. Bio sam "gladan" rezultata i dobrog plasmana, jako fokusiran i oštar i eto, rezultat nije izostao - zadovoljno ističe naš šampion.

Kukolj će put ka odbrani zlata nastaviti pripremama u Tatabanji (Mađarska) i Antaliji (Turska), a završno "brušenje forme" i treninge radiće u matičnom Džudo klubu Rakovica. Onda sledi put u Izrael.

- Ako na Evropskom prvenstvu budem na visini svojih mogućnosti, to će biti dovoljno za prvo mesto i odbranu zlatne medalje - uveren je najbolji džudista sveta Aleksandar Kukolj.

foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track