Najnovije vesti

EP U NOVOM SADU: Karatisti tzv. Kosova dolaze u Srbiju
Foto: AP

POTVRDILI IZ SAVEZA

EP U NOVOM SADU: Karatisti tzv. Kosova dolaze u Srbiju

Ostali sportovi

Sekretar Karate saveza tzv. Kosova Nazim Gaši potvrdio je da će karatisti s Kosova učestvovati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, od 9. do 13. maja.

"Kosovski karate savez doćiće na prvenstvo u kompletnom sastavu sa svojim sportistima, zvaničnicima, sudijama, selektorom i trenerima, kao što bi inače otišao na bilo koje drugo, lokalno, evropsko ili međunarodno takmičenje", rekao je Gaši za izdanje beogradskg lista "Danas" od četvrtka.

Dodao je da na EP u Novom Sadu učestvuju jer je "Kosovo član evropske i svetske karate federacije".

Upitan da li je o mogućim bezbedonosnim rizicima razgovarao sa Karate federacijom Srbije, Gaši je odgovorio da je bezbednost učesnika isključiva obaveza domaćina.

"Ako Srpska karate federacija smatra da postoje pretnje ili da su naši sportisti u opasnosti, onda treba da preduzme mere opreza kako bi takmičari sa Kosova imali jednake šanse kao i ostali da se bore za olimpijske poene", rekao je Gaši.

Nedavno je Srbija u dva navrta odustala od takmičenja na kojima je trebalo da nastupe predstavnici tzv. Kosova - prvo je zabranjena kvalifikaciona utakmica za SP za juniorke rukometašice, a potom je Džudo savez odlučio da povuče svoje takmičare sa nadmetanja u Sarajevu.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...