Srpski stonoteniser: NATO bombe mi srušile kuću

Čudom živ

Srpski stonoteniser: NATO bombe mi srušile kuću

Ostali sportovi -
Srpski stonoteniser i učesnik na OI Marko Jevtović sa 12 godina ostao bez doma

Jači od bombi.Olimpijac Marko Jevtović (25) jedan je od najzanimljivijih srpskih sportista koji će nastupati u Londonu. Stonoteniser sa Čubure pukom srećom je ostao živ tokom NATO bombardovanja SRJ 1999. godine, pošto mu je bomba srušila dom.- Odrastao sam u Vardarskoj ulici u Beogradu. Na moju kuću je 30. aprila 1999. godine pala bomba. Bio je to pakao - počinje Marko razgovor za Kurir.Markova porodica bila je suočena s vrlo teškom situacijom, koja se u tim trenucima činila kao bezizlazna.- Kada smo ostali bez krova nad glavom, preselili su nas u osnovnu školu koju sam pohađao. Moja porodica i ja bili smo smešteni u školskoj svlačionici veličine 28 kvadratnih metara. Trebalo je da to bude privremeno rešenje, obećali su nam novi dom za četiri meseca. Nažalost, u školi smo ostali sedam godina - nastavlja uspešni stonoteniser.U trenucima kad mu je bilo najteže, dvanaestogodišnji Marko nije odustajao od sporta. Uslovi za život bili su vrlo teški i bila je potrebna jaka volja i mnogo truda. Škola mu je bila dom, sala za trening i učionica.- Bio je to veoma težak deo mog odrastanja. Živeo sam u školi, tu sam išao na nastavu i trenirao. Sve svoje vreme provodio sam u školi - dodaje Jevtović.Podrška roditelja bila je od velikog značaja za njega u tom periodu.- Ne bih uspeo da nije bilo njih, roditelji su me doveli ovde gde sam sada. Nažalost, još jedan veliki šok za mene bio je gubitak oca, koji je preminuo kada sam imao 21 godinu. Sad mi je najveća podrška majka, koja je uvek tu za mene.

Ništa ne obećavam U Londonu će Marko dati svoj maksimum, ali naglašava da je konkurencija velika i da ne želi previše da obećava.- Za mene je plasman na Igre ispunjenje dečačkog sna. To je kruna karijere svakog sportiste i ja sam prezadovoljan. Po rezultatima sam među poslednjima na listi, ali definitivno nisam najgori po igri. Moj veliki minus je mali broj odigranih turnira i, samim tim, mali broj bodova na rang-listi. Ne mogu da obećavam ništa, ali treniram jače nego ikad i pokazaću šta znam.

MARKO JEVTOVIĆRođen: 1. maja 1987. u BeograduPlasman na OI: Pobediona turniru u LuksemburguNajveći uspeh: Srebrna medalja na EP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track