SPEKTAKL U LEDENOJ DVORANI PIONIR: Hokejaši zovu na duele sa Hrvatima, ulaz slobodan
Foto: Promo

Prijateljski duel

SPEKTAKL U LEDENOJ DVORANI PIONIR: Hokejaši zovu na duele sa Hrvatima, ulaz slobodan

Ostali sportovi -

Hokejaška reprezentacija Srbije u četvrtak od 18 sati u ledenoj hali Pionir igra prijateljski meč protiv reprezentacije Hrvatske, a ulaz će biti besplatan. U sklopu priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo Druge divizije B grupa naša selekcija još jednom će odmeriti snage sa Hrvatima i to 17. aprila u Zagrebu.

Dueli sa Hrvatskom biće odlična provera pred šampionat kome će do 23. do 29. aprila domaćin biti holandski grad Tilburg i prava prilika da novi selektor Dejvid Urkuhart vidi trenutni domet naših oklopnika.

- Od ponedeljka smo u trenažnom procesu i sve protiče u najboljem redu - počinje priču jedan od naših najiskusnijih reprezentativaca Marko Brkušanin i dodaje:

- Za kratko vreme uspeli smo da uradimo dosta stvari, ali moramo da pokrijemo još nekoliko važnih aspekata igre. Iz tog razloga ovaj meč nam dolazi u nezgodnom trenutku, ali će u svakom slučaju biti odlična provera i pokazatelj gde se trenutno nalazimo. Još ne znamo u kom sastavu će igrati Hrvati, prethodnih godina imali su nekoliko naturalizovanih stranaca, pa će mnogo toga zavisiti da li će oni biti u ekipi. Uloga favorita je na njihovoj strani, ali mi ćemo u svakom slučaju ići na pobedu. Ulaz u ledenu halu Pionir će biti slobodan, pa pozivam sve ljubitelje hokeja da dođu na utakmicu i pruže nam podršku, a mi ćemo se potruditi da im se odužimo dobrom igrom.

O utiscima iz rada sa novim selektorom Kanađaninom Dejvidom Urkuhartom, Brkušanin kaže:

- Od starta se moglo videti da se radi o odličnom treneru. Cela ekipa je zaista prezadovoljna njegovim zalaganjem na treninzima ali i posvećenošću van leda. Veliki je profesionalac i nadam se da će nam u velikoj meri pomoći da ostvarimo željeni rezultat.

Osim selekcije Holandije, protivnici našim hokejašima na Svetskom prvenstvu biće još Island, Kina, Belgija i Australija:

- Svaka utakmica na Šampionatu će biti neizvesna. Odlučivaće detalji zato je veoma teško davati bilo kakve prognoze. Reprezentacije su poprilično ujednačene po kvalitetu poslednjih nekoliko godina, svako svakog može da pobedi tako da nas sigurno očekuje veoma uzbudljiv turnir - zaključio je Brkušanin.

Kurir sport

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track