MMA SPEKTAKL U ARENI: Dušan Džakić se oprašta od borbi
Foto: Printscreen

SREĆNO

MMA SPEKTAKL U ARENI: Dušan Džakić se oprašta od borbi

Ostali sportovi -

Čak četiri srpska borca protiv renomiranih takmičara iz inostranstva večeras će priuštiti uživanje svim ljubiteljima borilačkih sportova

Veteran MMA scene Dušan Džakić izaći će večeras poslednji put kao borac pred beogradsku publiku u Štark areni.

Njegov oproštajni meč protiv Azerbejdžanca Gunduza Nabijeva odigraće se u spektakularnoj noći Collision fighting league 2, u kojoj će navijači imati priliku da uživaju još u tri MMA borbe i dva K1 duela. Dvorana će biti otvorena od 19 sati, a mečevi počinju u 21 sat.

Sprega s fudbalom

SUMA UČIO DA SE BIJE

Surove pripreme MMA borca pred meč moglo je da oseti i najskuplje pojačanje Partizana Sejduba Suma.

- Imamo zajedničkog kondicionog trenera Sašu Prerada, pa smo neke vežbe isto radili, jer se njima poboljšava brzina i eksplozivnost. Neke druge vežbe specifične za gornji deo tela Suma nije radio, jer mu to ne treba. U suštini, Suma je besprekorno spreman - kaže Džakić.

Džakić, miljenik beogradske publike, želi da se pobedom oprosti od borbi:

- On je šampion Azerbejdžana, a radio je i mečeve u najjačoj ruskoj MMA organizaciji, gde mu je skor dve pobede i dva poraza - priča Džakić za Kurir i daje razloge za svoj odlazak sa scene:

- Već mi je 31 godina. Mnogo je borbi iza mene. One mi nikad nisu pričinjavale problem, ali telo sve teže podnosi pripreme. Vreme je da se podvuče crta, srećan sam što ću to da uradim pred svojim navijačima.

Borci iz bivših sovjetskih republika često pribegavaju malom lukavstvu jer im statistika lažno pokazuje da su odradili mali broj mečeva.

- To je njihova stara fora. Ne prijavljuju mečeve da bi ih lakoverni pozivali na turnire, misleći da su neiskusni borci, pa ih onda potcene. Jedina moja prednost je domaći teren i to što ću od publike dobijati motiv više. U svim drugim segmentima smo jednaki, a to će meč učiniti zanimljivim.

foto: Promo

Program mečeva

MMA BORBE

Dušan Džakić (SRB) - Gunduz Nabijev (AZE)

Rade Opačić (SRB) - Paskal Ture (FRA)

Mihajlo Kecojević (SRB) - Mihail Karamusketas (GRČ)

Rafael Puladov (RUS) - Joel Moja (ŠVE)

K1 - turnir četvorice

Nikola Cimeša (SRB) - Danijel Korbernau (RUM)

Sajafulah Hambahadov (RUS) - Ted Mikelić (HRV)

Kurir / Dejan Petković

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track