DAVID MEHIĆ DONEO NOVI PEHAR OK VOJVODINA: Posle titule želim medalju sa Srbijom
Foto: Filip Bakić

Junak

DAVID MEHIĆ DONEO NOVI PEHAR OK VOJVODINA: Posle titule želim medalju sa Srbijom

Ostali sportovi -

Odlični odbojkaš nada se novom pozivu selektora Nikole Grbića i uspehu s reprezentacijom nakon što je ponovo postao prvak države s novosadskim ligašem

David Mehić - momak koji uz porciju maminih lazanja postaje nezaustavljiv na terenu.

foto: Filip Bakić

Ovaj 20-godišnji Novosađanin jedan je od najzaslužnijih što titula prvaka Srbije i ove godine ostaje u vitrini odbojkaškog kluba Vojvodina. Odličnim partijama u finalnoj seriji i sa 19 poena u poslednjoj utakmici protiv Novog Pazara, David je najavio da će se o njemu tek pisati u budućnosti.

- Ne pamtim kada je Vojvodina uspela da odbrani titulu, ali prošle godine smo je osvojili i, sada kada je tu, ne damo je. Jako naporno smo radili za ovo, odigrali smo oko 30 pripremnih utakmica, to je kao da smo igrali još jednu dodatnu ligu i isplatilo se. Prva dva trofeja ove sezone su nam izmakla, kao i Liga šampiona, ali zato smo sve zaokružili ovom titulom - rekao je Mehić za Kurir.

foto: Filip Bakić

David je sa saigračima titulu šampiona proslavio u kafani u Vrnjačkoj Banji, a kući ga je čekalo ono čemu se najviše raduje - domaće lazanje mama Slavice.

- Porodica mi je najveća podrška u životu. Mama me je jutros tradicionalno dočekala sa njenim domaćim lazanjama, kao i posle svake bitne utakmice - rekao je uz osmeh mladi odbojkaš Vojvodine.

foto: Privatna Arhiva

Prošle godine David se našao na širem spisku reprezentacije Srbije, a nema sumnje da će nakon odlične sezone ponovo biti među izabranicima selektora Nikole Grbića.

- Mnogo mi je značio prošlogodišnji poziv u reprezentaciju, bilo je to jedno izuzetno vredno iskustvo koje mi je mnogo pomoglo. Moje je da se nadam da ću biti pozvan, videćemo... To mi je najveća želja. Seniorska reprezentacija i medalja sa Olimpijskih igara bile bi ispunjenje sna - rekao je mladi Novosađanin.

Omer Mehić

OTAC BI DANAS BIO PONOSAN

Prošlog meseca navršilo se tri godine od tragične pogibije jednog od najboljih pilota Vojske Srbije, majora avijacije Omera Mehića, oca Davida Mehića. Nema sumnje da bi ovaj heroj danas bio ponosan na sina.

foto: Privatna Arhiva

Posle odbojke, muzika

SVIRA BUBNJEVE I GITARU

Osim odbojke i fakulteta, David je veliki zaljubljenik u muziku. Uživa uz Red hot čili pepers, a za svoju dušu svira gitaru i bubnjeve.

- Obožavam muziku i volim da sviram, ali onako, za svoju dušu - rekao je Mehić.

Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Derbi bez navijača? Nemoć Superlige

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track