ODLUČI SE, ČOVEČE: Rikardo dobio rok do avgusta
Foto: Fonet

FORMULA 1

ODLUČI SE, ČOVEČE: Rikardo dobio rok do avgusta

Ostali sportovi -

Čelnici ekipe Red Bul u Formuli 1 dali su do avgusta rok vozaču Danijelu Rikardu da odluči da li će da produži ugovor, preneli su danas britanski mediji.

Rikardu ističe ugovor na kraju sezone i još nije odlučio da li će ostati u ekipi, a mediji su spekulisali da su za njega zainteresovani Mercedes i Ferari.

Australijanac je pobedio u poslednjoj trci u šampionatu u Kini, a tada je rekao da taj trijumf nije dovoljan da ga ubedi da ostane u ekipi.

On želi što duže da odlaže odluku, kako bi video čiji bolid može da mu pruži najviše šanse za pobede, preneo je Skaj. Red Bulu se ne dopada čekanje i želi da vozač što pre odluči.

"Najkasnije do letnje pauze (avgust) nam treba odgovor. Ne želimo zauvek da čekamo. Iako je, čini se, proizvodnja masovnih talenata Red Bulovog juniorskog programa usporila poslednjih godina, ekipa ima mnogo opcija za Rikardovu zamenu, ako odluči da se drži uobičajene interne politike", rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.

Kako je preneo Auto Moto i Sport, Horner je rekao da je vozač ekipe Toro Roso Karlos Sainc glavni kandidat da zameni Rikarda. Sainc je na jednogodišnjoj pozajmici u Renou.

"Naš prioritet je da nastavimo da radimo sa Danijelom. Ako to ne bude moglo, idemo na druge opcije. Najočiglednija je Karlos Sainc. On ima ugovor sa nama, a tu je i nekolicina mladih vozača", dodao je Horner.

Obojici Mercedesovih vozača Luisu Hamiltonu i Valteriju Botasu ističu ugovori na kraju ove sezone, a mediji spekulišu da je Ferari najbliži dovodjenju Rikarda.

Mediji su naveli da je Rikardo i pre trke u Šangaju, u kojoj je startovao sa šestog mesta i pobedio pre skoro dve nedelje, postigao dogovor sa čelnicima Ferarija.

(Beta, Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track