OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE: Nemanja Jovanović ubedljiv na Ada Huji sa novim rekordom (VIDEO)
Foto: plumrace.com

Sjajni dueli u svim klasama

OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE: Nemanja Jovanović ubedljiv na Ada Huji sa novim rekordom (VIDEO)

Ostali sportovi -

Prvu trku sezone Otvorenog prvenstva Srpskog sportskog karting saveza (SSKS) koja je održana na Ada Huji obeležili su dueli u gotovo svim klasama.

Nemanja Neca Jovanović u potpunosti je obeležio klasu 1, ne samo zbog dva prva mesta, već i zbog najboljeg vremena u Bambini klasi 39,23. Drugim rečima, novi je vlasnik rekorda.

U klasi 2 najbolji u oba izdanja bio je Igor Tešević, a ništa manje dobri, agresivni i brzi na stazi bili su Feđa Sudar i Andrej Dobrota. Valja naglasiti da je najbolje vreme u pomenutoj klasi tokom kvalifikacija imao Dobrota, ali zbog tričavih 400 grama manjka, morao je da staruje sa začelja.

Klasa 3 definitivno je bila najuzbudljivija za gledanje. U prvoj trci slavio je Mateja Soldat, a u drugoj Uroš Stevanović. Tokom prve trke milina je bilo gledati nadmetanje za treće, odnosno peto mesto u plasmanu. Za treće su se ganjali Milica Vojvodić i Luka Marković, odnosno za peto Dragoslava Lalušić i Andrej Jašić. Fer i korektno iz kruga u krug na braniku do finiš zastave.

Klasa 4 stari znanci i gotvo bez izenađenja, što se mođe reći i za klase 5, 6 i 7. Senku na čitavu trku, bacilo je ogromno kašnjenje i zamena transpondera. Bilo je čak i otvaranja, ali su svi bili „čisti“.

Nezvanični rezultati

Klasa 1: 1. N. Jovanović, 2. L. Rajhel, 3. D. Amanović Klasa 2: 1. I. Tešević, 2. F. Sudar, 3. A. Dobrota Klasa 3: 1. M. Soldat, 2. U. Stevanović, 3. L. Marković Klasa 4: 1. S. Asanović, 2. M. Marković, 3. V. Jakovljević Klasa 7: 1. D. Radovanović, 2. D. Ćirić, 3. Z. Marković

Druga trka

Klasa 1. N. Jovanović, 2. L. Jocović, 3. L. Rajhel Klasa 2: 1. I. Tešević, 2. F. Sudar, 3. A. Dobrota Klasa 3: 1. U. Stevanović, 2. M. Soldat, 3. M. Vojvodić Klasa 4: 1. S. Asanović, 2.M. Marković, 3. V. Jakovljević Klasa KZ: 1. L. Purčar, 2. V. Milošević, 3. G. Kecojević Klasa 7: 1. D. Radovanović, 2. D. Ćirić, 3. Z. Marković

Kurir sport Foto: Plumrace

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track