Najnovije vesti

LEGENDA OPET ŠOKIRA: Roni O Saliven protiv kažnjavanja snukeraša koji nameštaju mečeve
Foto: AP

U SVOM STILU

LEGENDA OPET ŠOKIRA: Roni O Saliven protiv kažnjavanja snukeraša koji nameštaju mečeve

Ostali sportovi

Petostruski svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je danas da ne treba kažnjavati igrače koji nameštaju mečeve, već tražiti razloge zbog čega moraju to da rade.

O'Saliven se oglasio na Tviteru nakon što je Svetska profesionalna bilijar i snuker asocijacija suspendovala trojicu igrača Dejvida Džona, Ju Delua i Kao Jupenga zbog navoda o nameštanju.

"Pravo pitanje je zbog čega igrači misle da to moraju da rade? Nisam siguran da je kažnjavanje igrača odgovor", rekao je O'Saliven.

On je naveo da bi napredak bio da se uveća nagradni fond svim profesionalnim igračima zbog prevelikih troškova učešća, rekavši da troškovi "ubijaju igrače koji nisu medju 16 najboljih na svetskoj rang-listi".

"Možda treba smanjiti broj malih turnira, a onda ostale učiniti efikasnijim za sve. Uvedite još igrača, ako hoćete, ali ne stavljajte ih u poziciju u kojoj zaradjivanje postane neodrživo. Što se mene tiče, dobro je kada svako ima šta da jede. Kada otkriješ zbog čega igrači imaju potrebu da nameštaju mečeve, onda možeš da napraviš pozitivne promene i sprečiš ih", naveo je on.

"Kakve god rezultate da imaju i šta god da urade, nijedan igrač glavnih turnira ne bi trebalo sezonu da završi u minusu 300.000 funti, a verujte mi, veliki je procenat takvih", dodao je jedan od najboljih snukeraša svih vremena.

On je dodao da bi jedino rešenje bilo osnivanje sindikata igrača.

"Igrači se drže zajedno i promene će se dogoditi, bez igrača nema igre. Neki će se držati, ali znam neke koji se mogu potkupiti - zavadi pa vladaj. Ali to ne funkcioniše za dugoročnu korist igrača", naveo je O'Saliven.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track