HAMILTON I ALONSO: Trka u Monaku je bila najdosadnija
Foto: AP

FORMULA 1

HAMILTON I ALONSO: Trka u Monaku je bila najdosadnija

Ostali sportovi -

Aktuelni i bivši šampion Formule 1 Luis Hamilton i Fernando Alonso ocenili su da je ovogodišnja trka za Veliku nagradu Monaka "bila najdosadnija", pošto u njoj nije bilo trkanja.U jučerašnjoj trci u Monte Karlu pobedio je vozač Red Bula Danijel Rikardo, a vozači su imali za nekoliko sekudni slabija vremena po krugu, pošto su čuvali gume, kako bi samo jednom išli u boks.

"Samo smo vozili od šestog kruga, bukvalno samo to. Nije bilo prave trke. Ako je to zanimljivo za gledanje, onda nema problema", rekao je vozač Marcedesa Luis Hamilton, preneli su britanski mediji.

Alonso je rekao da je trka bila "izuzetno dosadna".

"To je verovatno bila najdosadnija trka ikada", dodao je vozač Meklarena.

U trci na stazi u Monte Karlu je teško preticati, najteže u šampionatu, zbog uske ulične staze, a veći problem vozačima zadavale su gume.

Ekipe ne žele da obavljaju više od jednog zaustavljanja u boksu, pošto bi u suprotnom njihovi vozači izgubili po nekoliko pozicija i našli se iza sporijih bolida, koje ne bi mogli da obidju, čak i ako su mnogo brži od njih.

"To su bili najdužih 78 krugova ikada. Bilo je super neuzbudljivo za svakoga. Vozili smo brzo i samo čekali da završimo, kada sam video da je ostalo još 40 krugova, pomislio sam, oh bože... Kada smo završili zahvalio sam bogu", dodao je Hamilton.

Pobednik trke Rikardo rekao je da je zbog prirode staze mogao da diktira sporiji tempo i dodao da to neće biti moguće u narednoj trci u Montrealu.

kurir.rs / Beta

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOSTOLOMAC IZ MADRIDA i „LUDAK“ IZ SRBIJE! Šta ćemo tek od njih videti u Rusiji?! KURIR TV SPORT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track