KAO DA SU PEŠKE IŠLE SA FARSKIH OSTRVA: Srpske rukometašice stigle u Niš! Sad se sređuju za Makedonke
Foto: rss.org.rs

ZA OVERU PRVOG MESTA

KAO DA SU PEŠKE IŠLE SA FARSKIH OSTRVA: Srpske rukometašice stigle u Niš! Sad se sređuju za Makedonke

Ostali sportovi -

Srpska rukometašica Dragana Cvijić rekla je danas da njenu ekipu očekuje težak meč protiv Makedonije i da se nada da će s navijačima u Nišu proslaviti osvajanje prvog mesta u grupi.

Ženska rukometna reprezentacije Srbije je jučerašnjom pobedom protiv Farskih ostrva u gostima obezbedila plasman na EP u Francuskoj, a već u nedelju igra poslednji meč u kvalifikacijama, protiv Makedonije u Nišu.

Uvertira za tu utakmicu je vrlo naporan put tima selektora Ljubomira Obradovića koji se posle ukupno šest avionskih letova autobusom uputio za Niš.

"Putujemo evo tri dana, kao da smo pešaka išle do Farskih ostrva. Put je predugačak, ustale smo u pet ujutru, a stići ćemo u Niš nešto pre ponoći. Utakmica sa Farankama nam je došla kao oporavak od napornog puta, a ne nešto što nas je opteretilo. Preumorne smo, biće nam potrebno neko vreme da se sredimo pred Makedonke", rekla je Cvijić, prenosi Rukometni savez Srbije.

Pobeda protiv Makedonije u nedelju znači i prvo mesto u kvalifikacionoj grupi pred žreb za EP 2018 koji će biti održan 12. juna u Parizu. Makedonke su ostale bez šanse za plasman na EP.

"Čeka nas teška utakmica, bez obzira što su one izgubile od Švedske 12 golova razlike. U životu nisam doživela ovako težak i zahtevan put, a već u petak nas čekaju dva treninga. Makedonke će biti rasterećene, odmornije, spremnije da kvalifikacije završe iznenadjenjem. Nadam se da će publika doći da nas podrži i da zajedno proslavimo prvo mestu u grupi ispred Švedske, četvrte reprezentacije na svetu", rekla je Cvijić.

Utakmica se igra u nedelju od 18.00.

Svetsko prvenstvo je na programu od 29. novembra do 16. decembra u Francuskoj.

(RSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track