Najnovije vesti

SPORTSKE IGRE MLADIH: Čačak preplavilo više od 1.000 mladih sportista!
Foto: SIM

ŠUMADIJSKI ROKENROL

SPORTSKE IGRE MLADIH: Čačak preplavilo više od 1.000 mladih sportista!

Ostali sportovi

Sportske igre mladih osvajaju region. Broj mališana, učesnika ove manifestacije, širom Srbije u maju mesecu bio je duplo veći u odnosu na period od pre godinu dana.

Ako je suditi po završnim takmičenjima Igara, održanim u Čačku, jun mesec će takođe biti pun pogodak za osnovce širom Srbije. Na terenima Sportkog centra "Mladost" okupile su nekoliko hiljada dečaka i devojčica.

Talentovana atletičarka AK Čačak Iva Zelenović utrčala je s bakljom uz aplauz ostalih. U prisustvu Ivane Jovanović (predsednica SIM Srbije), Vladana Milića (zamenika gradonačelnika Čačka), Miloša Stevanića (direktor SC Mladost) i drugih upaljen je plamen prijateljstva i Igre su označene otvorenim za ovaj grad, a bilo je lepo čuti kako svi zajedno pevaju himnu Srbije.

foto: sim

"Vrlo smo ponosni, jer su Sportke igre mladih postale brend. Veliki broj mališana voli i učestvuje u ovom projektu koji prvenstveno služi kako bi se deca družila i stekla nove prijatelje. Čačak se uključio u Karavan radosti i prijateljstva, i biće jedan od 20 gradova u kojima ćemo na čak 120 terena organizovati Sportske igre mladih za 2018. godinu. Svaki sport koji se igra je zanimljiv na svoj način i još jednom ističem da su za nas svi pobednici. Biće fenomenalno videti najbolje ekipe osnovaca koji će doći na Državno finale u Beogradu od 23. do 29. jula", poručila je Ivana Jovanović, koja je obišla sve terene gde su deca igrala i družila se u Čačku.

Član Upravnog odbora čačanskog sportskom saveza, Ivana Vukajlović, rekla je da je grad maksimalno podržao i ovu manifestaciju kao i sve ostale, koje okupljaju puno sportista. Branislav Damjanovski, glavni koordinator SIM za Čačak, istakao je da osim aktivnih učesnika u Igrama, velika je poseta dece koja samo postmatraju.

foto: sim

"Lepo je videti mlade koji u velikom broju dolaze da podrže svoje drugare. Da ih bodre, a posle mečeva zajedno da se druže. Ove igre zaista donose radost i zahvaljujem se čelnicima SIM što su se odlučili da i naš grad bude deo ove manifestacije. Veliku pomoć dobili smo i od gradske samouprave i Sportskog centra, ali i nastavnika i profesora fiziočkog. Pobednici su obevešteni da ih čekaju nova uživanja u Beogradu, a nadamo se da će neki iz Čačka obezbediti i put u Split, na veliko Međunarodno finale, sa decom iz okruženja", istakao je Damjanovski.

foto: sim

Pre Čačka, Igre su dan ranije održane u Prijepolju. Ispred grada Prijepolja na otvaranju je bio Nebojša Žunić, član gradskog veća, a decu su pozdravili i Milovan Milićevič, predsednik Sportskog saveza Prijepolja i Admir Mušović, generalni sekretar ovog saveza. Već u četvrtak i petak Karavan Igara se ponovo seli u Vojvodinu. Na redu su Irig i Pančevo. Državno finale, sjajne manifestacije koju podržava Evropska unija, Vlada Republike Srbije i mnogi drugi, na kome će se okupiti najbolji iz svih gradova biće održano od 23. do 29. jula u Beogradu.

Kurir sport FOTO: SIM

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda se ne šali. Ovo su ozbiljna pojačanja

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...