OD NULE DO NACIONALNE KLASE: Entuzijasti iz Prokuplja napravili kopiju Flojdove fiće (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

SJAJNO

OD NULE DO NACIONALNE KLASE: Entuzijasti iz Prokuplja napravili kopiju Flojdove fiće (FOTO)

Ostali sportovi -

Narandžasti fića koji se bukvalno raspadao, bez patosa, loših vrata, a da ne govorimo o mašini, za šest meseci postao je „Nacionalna klasa“ Prokuplјa. On je stvoren zahvalјujući lјubavi, upornosti i timskom radu Stefana i Dragana Stolića i Nenada Stojanovića. Skoro je identičan legendarnom fići kojeg vozi Dragan Nikolić u kultnom filmu „Nacionalna klasa“ .

- Krenuli smo bukvalno od nule. Svaki deo je sastavlјan posebno, svaki štraf smo menjali. Kada smo završili mehanički deo, usledilo je ulepšavanje- ponosno sada posle uloženog truda kaže Dragan Stolić.

foto: Privatna arhiva

On dodaje da je za svu trojicu to bio izazov. Uz to malo su ga doradili i sada fića krstari Prokuplјem i privlači pažnju prolaznika.

- Kada smo ga prvi put izvezli, zaista su se svi okretali. Mislim da je Prokuplјe podržalo našu priču, jer se vidi da je prolaznicima drago kada ga vozimo- dodaje Nenad.

foto: Privatna arhiva

Iako na početku možda nisu verovali u uspeh i kako priznaju, često im je dolazilo da od svega odustanu, nisu se predavali.

foto: Privatna arhiva

- Neke delove je bilo teško nabaviti. Često smo čekali dugo da se negde u Srbiji pojavi neki oglas u kojem se prodaje neka fićina olupina, pa smo je kupovali samo zbog jednog jedinog dela. To nam je najviše vremena oduzimalo i najviše nas demoralisalo, ali sada je na sve to stavlјena tačka i konačno je naš automobil kompletan- ponosno dodaje Dragan Stolić kojeg u Prokuplјu svi znaju po nadimku Daci.

foto: Privatna arhiva

Kako je ovaj završen, a ostalo je puno neiskorišćenih delova, ko zna, možda uskoro osvane još jedan primerak.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track