SENTA JE SPREMNA ZA EP: Rvači sa severa Srbije očekuju čudo u Đeru (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

BRAVO

SENTA JE SPREMNA ZA EP: Rvači sa severa Srbije očekuju čudo u Đeru (FOTO)

Ostali sportovi -

U teretani senanskog Rvačkog Kluba pratim trening dece kojoj su misli već na Evropskom Prvenstvi u Đeru koji će se održati 16 juna.

Kako se trening bliži kraju njihova lica sve su izmučenija i umornija, znoje se velike su vrućine , ali ipak mora se izdržati, vežbati, usavršiti zahvat,uraditi još jedno bacanje , „molim dovršiti, sprovesti zahvat do kraja” čuje se instrukcija trenera.daju sve od sebe i scre i dušu do kraja, vidi se da se prvi put u životu pripremaju za veliko takmičenje , trening shvataju veoma ozbiljno.

foto: Privatna arhiva

Četiri rvača su se kvalifikovala iz Sente na Evropsko prvnstvo u uzrasnoj kategoriji U-15.

Veoma smo ponosni što je Rvački Savez Srbije odabrao baš našu decu za to takmičenje kažu roditelji.

foto: Privatna arhiva

Dejan Berkec 38kg i Antal Vamoš 44kg u grčko-rimskom stilu.

Dok će se Žolt Zonai 43kg rvati u slobodnom stilu.

Petra Velez 62kg je jedini naš ženski rvač.

foto: Privatna arhiva

Takmičarima nije baš sve islo tako glatko. Naime desilo se da je Žolt Zonai završna godina u uzrastu U-15 , a zapravo mu je grčko-rimski stil jača strana ali pošto je život pun iznenađenja desilo se sledeće, Žolt je bio u Molu na Nacionalnom Prvenstvu kada su se pojavili predstavnici Rvačkog saveza i odlučili da ga povedu na Evropsko prvenstvo za kadete u Skoplju , gde je on sada početna generacija.

Svi mi koji smo roditelji bili bi presrećni zbog takve mogućnosti , pa tako i Žoltovi roditelji.

Međutim, pošto nije mogao da učestvuje na Nacionalnom prvenstvu u Molu, tu kategoriju u grčko-rimskom stilu popunio je neko drugi . Da li bi možda bilo razumnije pustiti ga da se u Molu takmiči pošto je završna godina pa su i šanse bile veće ili ga poslati na takmičenje kadeta gde je početnik ??? dobro pitanje.

foto: Privatna arhiva

Sledeća zanimljivost je Petra čija je kategorija 62kg u kojoj kako se ispostavilo u Srbiji ne postoji mogućnost za kvalifikacije, tako da je direktno prijavljena na Evropsko prvensto .

Vredi napomenuti da se Petra odlično borila u kategoriji više od 66kg u Nacionalnom prvenstvu organizovanom u Senti , gde je postigla izvanredno drugo mesto . Ima dobru tehniku, napredovala je puno , postala je brža u poslednje vreme.

Veoma je skoncentrisana i to što isplanira i sprvovede. Akcenat je stavljen na snagu i kondiciju , a rezultati se manifestuju jer su postignuti rezultati i u kategoriji više.

foto: Privatna arhiva

Antal Vamoš je parvo za učešće na Evropskom prvenstvu postigao u Molu.

Antal trenira svakodnevno, vredan je i posvećen , ima veoma dobru tehniku, koji ga dovodi do uspeha tj. do pobede.

foto: Privatna Arhiva

Čuveni majstori za koštano-zglobni sistem, kiropraktičar Gile i fizioterapeut Atila (desno). Atila je čovek koji vodi računa o psiho-motornoj formi rvača

Dejan Berkec je takođe veoma vešt, ima dobru fizičku građu , posvećen je i vidim ozbiljnu odlučnost u njegovim očima , kada ode na strunjaču , stabilan je , odlučan i uspešan.

foto: Privatna arhiva

Svaki od četiri takmičara je raznolikog karaktera , na koje možemo biti ponosni , i da ne zaboravimo oni imaju tek 13-14 godina , naporno se trude , najverovatnije ćemo još čuti za njih , kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima .

Navijajmo za njih , želimo im puno snage i uspeha .Sve najbolje.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track