ČETIRI VEŠTINE U JEDNOJ: Novi sport stiže u Srbiju!
Foto: promo

PREMIJERA U SEPTEMBRU U VRNJAČKOJ BANJI

ČETIRI VEŠTINE U JEDNOJ: Novi sport stiže u Srbiju!

Ostali sportovi -

"Z1 Combat Sprot Smart Challenge je inovacija koja ima za cilj promovisanje svih borilačkih sportova kao važnog činioca aktivnog i zdravog načina života", kaže Željko Gajić za Kurir, naš proslavljeni kik bokser koji danas živi u Australiji.

Prema njegovim rečima, ovo je nastavak “30-godišnje Zepterove misije zdravlja dužeg i kvalitetnijeg načina življenja".

Premijerno borbe će biti održane u Vrnjačkoj Banji 16. septembra ove godine.

"Suština novog sporta je da smo objedinili četiri borilačke discipline. Profesionani boks, Tajlandski boks, MMA (mixed martial arts) i profesionalni Kik Boks K1. Borcima je poznat protivnik, ali ne i pravila borbe koja se određuju neposredno pred meč na merenju, početku večeri ili press konferenciji. Sve težinske kategorije su kao i u profesionalnom boksu. Mečevi imaju najmanje četiri runde po tri minuta, a shodno iskustvu takmičara mogu trajati i do osam rundi", kaže idejni tvorac praktično novog sporta Željko Gajić za Kurir.

foto: promo

Upravo po ovim pravilima zakazani su i mečevi u Vrnjačkoj Banji gde će se boriti šestostruki bokserski prvak Srbije Miloš Terzić, Geard Ajetović i Gogi Knežević.

"Činjenica je da većina gledalaca želi da vidi kvalietnu i zanimljivu borbu bez obzira na pravila po kojima se takmičari bore. Danas večina boraca ima iskustva u bar dve ili više disciplina i često su prinuđeni da se bore u više njih, jer jednostavno nemaju dovoljno nastupa. Ovim se i borcima pruža mogućnost da svoje potencijale maksimalno iskoriste objedinjavanjem četiri borilačke discipline", kaže Gajić, ističući da je praksa pokazala da u svetu sporta postoji itekako prostora za jedan novi pristup.

foto: promo

On navodi mnogobrojene primere na kojima se temelji novi Z1 Combat Sport. Braća Kličko su iz Kik boksa prešli u profesionalni boks i dominirali u teškoj kategoriji čitave dve decenije. Flojd Majveder i Conor McGregor pobudili su pažnju sveske javnosti u bokserskom meču koji je generisao više od 500 miliona dolara prihoda.

"Svi koji prate sport znali da su McGregorove šanse ravne nuli. Interesovanje bi bilo višestruko da se u tom meču između Majvedera i McGregora pravila borbe bila određena neposredno pred meč. Da je birano između boksa i UFC. Imali bi izjednačene šanse za pobedu i upravo takav tretman želimo da postignemo u novom sportu", kaže Željko Gajić.

POZIV ZAINTERESOVANIMA

Za učesnike CSS challenge novčane nagrade bice značajno vece od uobičajenih (zbog većeg izazova ) pa ujedno najhrabrije, najspremnije i one koji veruju u svoje sposobnosti pozivamo da nam se jave ukoliko žele da učestvuju na ovom ili nekom od internacionalno planiranih mečeva. Mečevi će biti organizovani u Srbiji, ali i nekim o svetskih metropola. Kontakt za sve borce je mail adresa: zelgajic@zepter.at

DVE DECENIJE USPEŠNE KARIJERE

Meč kojim se promoviše novi sport organizuje se povodom 20-godišnje saradnje Željka Gajića i kompanije “Cepter” koja mu je pomogla u internacionalnoj karijeri. Gajić je jedan od nauspešnijih srpskih kik boksera, koji je svoju karijeru gradio širom sveta u amaterskom i profesionalnom boksu i kik boksu. U oko 70 mečeva, u deset zemalja, imao je 60 pobeda, i deset poraza. Danas živi u Austriji.

D. Ilić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Šest razloga zbog kojih Zvezda ove godine može više nego prethodne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track