SPORTSKE IGRE MLADIH: Sve spremno za veliko finale na Adi Ciganliji!
Foto: Sportske Igre Mladih

SPEKTAKL U NAJAVI

SPORTSKE IGRE MLADIH: Sve spremno za veliko finale na Adi Ciganliji!

Ostali sportovi -

Državno finale 5. Sportskih igara mladih održaće se u Beogradu, na Adi Ciganliji, od 23. do 28. jula.

Učešće je osiguralo 1.715 sportista, od toga 1.396 takmičara i 319 vođa ekipa.

Igraće se u dve grupe, a ceremonija žreba za sve sportove je u ponedeljak 23. jula, kada če i zvanično početi prestižna manifestacija.

Prva takmičenja na programu su od 23. do 25. jula u rukometu, basketu 3 na 3, tenisu, stonom tenisu i šahu, a druga od 25. do 27. jula u malom fudbalu, odbojci, između dve vatre i odbojku na pesku.

foto: Sportske Igre Mladih

U atletici su kroz partnerska takmičenja sa Savezom za školski sport Srbije već poznati pobednici koji će predstavljati Srbiju na regionalnom finalu u Splitu krajem avgusta.

foto: Sportske Igre Mladih

"Učesnici koji nisu iz Beogada, uz pomoć i podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, po prijavama ekipa za boravak biće smešteni u domovima, Domu učenika železničke škole i Domu učenika PTT škole. Sportske igre mladih pridružuju se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u zaštiti dece i mladih od nasilja i razvijanju pozitivnog sistema vrednosti. Sve je spremno, a planiramo i iznenađenja na samom žrebu, koji će se održati 23. jula u Hotelu M, gde će kuglice izvlačiti poznati bivši sportisti i treneri", izjavila je Marija Mihajlović, asistent predsednika Sportskih igara mladih Srbije.

foto: Sportske Igre Mladih

Najbolji na državnom finalu u Beogradu izboriće učešće na velikom regionalnom finalu u Splitu krajem avgusta.

kurir.rs / Goran Anđelković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track