MOĆNI DELFINI PREKO MAĐARA DO POLUFINALA: Prlainović proslavio vredan jubilej, kapiten Filipović upozorava
Foto: VSS/Marcel ter Bals

EP U BARSELONI

MOĆNI DELFINI PREKO MAĐARA DO POLUFINALA: Prlainović proslavio vredan jubilej, kapiten Filipović upozorava

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Srbije dobili su "Klasik" sa Mađarima u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Barseloni - 8:5.

Da će se trostruki uzastopni šampioni Evrope ponovo naći u polufinalu bilo je jasno već posle desetak minuta igre kada su poveli 5:0.

"Imali smo sjajan početak, odbrana i Bane (Mitrović) su imali zatvorenu roletnu. Kada imate takvu odbranu zadovoljstvo je igrati. Mogli smo i više, ne sviđa mi se što smo stali, ali verujem da će biti bolje u polufinalu jer tu nećemo imati pravo da stanemo", rekao je kapiten Filip Filipović.

Golman Branislav Mitrović zabeležio je 11 odbrana iz 16 šuteva Mađara.

"Mislim da je odbrana bila sjajna, to je zasluga cele ekipe a ja sam samo tu pohvatao neke šuteve. Negde sam i očekivao ovakav rasplet jer smo bili mnogo odmorniji od njih. Oni su igali osminu finala. Na početku smo svežinom napravili razliku i posle je održavali. Neka ostane eniglma da sli smo stali ili nismo", poručio je Mitrović.

Nikola Jakšić je bio najefikasniji sa tri gola.

"Hteli smo da krenemo maksimalno ozbiljno i tako je bilo. Imali smo 5:0, održavali smo rezultat do kraja. Imaćemo snagu za polufinale ali neka se zna naš recept korak po korak", kazao je Jakšić.

Andrija Prlainović je obeležio vredan jubilej - ovo mu je bio 300. nastup za reprezentaciju.

"Odlično je bilo, padovi su normalni kada imaš pet razlike. Imali su veliku želju da se vrate, ali smo sve dobro kontrolisali i ta odbrana je sve držala. Još dva tri šuta nisu ušla, nadam se da će ući u polufinalu. Samo da zadtržimo ovu koncentraciju, Bane je bio fenomenalan. Naših 15 moćnih minuta ali odbrana sve vreme solidna. Dule Pijetlović takođe odličan, ma svi", poentirao je Prlainović.

Selektor Dejan Savić je na kraju dodao:

"Sam početak izuzetan u odbrani. Rezultat je to pokazao. Mađari krenuli posle sa jakim presingom, imali dosta isključenja ali su uspeli da dekoncentrišu naše igrače, umaraju pa smo imali loš procenat sa igračem više. To moramo da ispravimo u polufinalu".

Srbija će se u četvrtak u polufinalu sastati sa Hrvatskom, koja je bila bolja od Crne Gore.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: VSS/Marcel ter Bals)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track