OVAKO SE KOVALO ZLATO: Evo  podsećanja na put do zlata u Barseloni (VIDEO)
Foto: Printscreen

vladari evrope

OVAKO SE KOVALO ZLATO: Evo podsećanja na put do zlata u Barseloni (VIDEO)

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je posle peteraca Španiju (12:10) i tako četvrti put uzastopno postala šampion Evrope.

Evo malog podsećanja na učinak čete selektora Dejana Savića, koja je osvojila 29. medalju od kako je Srbija samostalna zemlja.

Sigurnom igrom Srbija je stigla do prvih bodova na šampionatu Evrope u Barseloni. Vrlo dobra odbrana većim delom utakmice, zaustavljen Radu a napad dovoljno dobar za start prvenstva i 11:5 protiv Rumunije.

Rezultat meča sa Rusijom (11:9) ne oslikava pravo stanje stvari na terenu. Jeste bilo tri puta nerešeno, ali Rusi nijednom nisu poveli, a u trećem kvartalu stvari su počele da dolaze na svoje mesto.

Na kraju grupne faze rival je bila Slovačka. Utakmica sa primetnom razlikom u klasi. Pored 13 golova Srbija je pogodila bar šest – sedam stativa i Slovaci mogu da budu zadovoljni konačnim rezultatom.(13:5).

U četrvrtfinalu pobeđena je Mađarska (8:5). Odlična partija našeg tima posebno u prve dve četvrtine u kojima Mađari nisu znali kako da probiju bedem ispred odličnog Baneta Mitrovića.

Naš tim je u sjajnoj polufinalnoj utakmici pobedio Hrvatsku (9:7). Susret u kojem je srpski tim dominirao od početka, izdržao i provokacije i neke čudne sudijske odluke, obeležila je sjajna odbrama , blistavi Ćuk u prvoj četvrtini pa onda Mandić. Nije bilo ni prosečnog, svi sjajni, borbeni..

Na kraju je posle velike drame i peteraca pala i Španija 12:10. Da se zna koje najbolja vaterpolo selekcija na planeti.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track