ŠOK! ŽIVOTNA DRAMA HRVATSKOG MMA BORCA: Kro Kap se 14 dana borio za živu glavu! HRVAT JEDVA OSTAO ŽIV! (FOTO)
Foto: printscreen

NEVEROVATNA PRIČA

ŠOK! ŽIVOTNA DRAMA HRVATSKOG MMA BORCA: Kro Kap se 14 dana borio za živu glavu! HRVAT JEDVA OSTAO ŽIV! (FOTO)

Ostali sportovi -

Legendarni MMA borac, Mirko Filipović, poznat po nadimku Kro Kap, ponovo će se vratiti u ring, nakon što je uspešno prebrodio operaciju, a zatim i trombozu koja je izazvana komplikacijama jer se nije pridržavao medicinskih saveta tokom oporavka.

Hrvatski borac ponovo će se naći u ringu 30. septembra na RIZIN 13 u Tokiju. Tom prilikom on je obelodanio svojim fanovima na Fejsbuk stranici kroz kakav je pakao nedavno prošao i kako je izdržao 14 najtežih dana u životu.

foto: Instagram

Zahvalio se i doktorima, koji su mu spasili život i koji su ustanovili da je u pitanju tromboza.

- Dragi prijatelji, objavljeno je da ću se boriti 30. septembra na priredbi RIZIN 13 u Tokiju! Srećan sam zbog mogućnosti da nastupim tako brzo nakon teške povrede i operacije koju sam imao. Doktor Hudec mi je radio rekonstrukciju prednjeg ukršenog ligamenta i mikrofrakturu hrskavice. Uz sve to sam dobio trombozu, ali njoj sam sam kumovao jer se nisam pridržavao uputa koje sam dobio i koje sam olako shvatio. Trombozu sam dobio nekoliko dana provedenih kod kuće gde se nisam pridržavao medicinskog protokola.

- Vratio sam se u bolnicu gde sam proveo 14 najtežih dana u svom životu.

Temperatura mi je varirala od 39 do 40 stepeni i punih 6 dana nismo mogli da je spustimo. Dve nedelje sam proveo ležeći u krevetu a ova slika je uslikana na dan odlaska kući gdje se vidi kakve je posljedice ostavilo dugotrajno lezanje.

- Zahvaljujem se osoblju i sestrama bolnice Sv Katarina i sestrama kardiogije u KBC Dubrava gde sam takođe proveo nekoliko dana. A posebno se zahvaljujem doktoru Draganu Primorcu, upravniku Sv.Katarine i doktorki Jasmini Čatić iz KBC Dubrava koji su mi doslovno spasili glavu i u subotnje popodne dosli od kuće i hitno me hospitalizovali, jer je doktor Primorac odmah posumnjao na trombozu.

- Najmanje što mogu učiniti je da se javno zahvalim na svemu učinjenom za mene. Nakon toga sam dva puna meseca proveo na rehabilitaciji kod Saše Bašćevana u poliklinici Patela. Saša, Tomo i Martin, su genijalci za rehabilitaciju koji su me za 2 meseca rehabilitovali toliko da sam mogao da započnem sa trčanjem i MMA treninzima. I dalje svako jutro radim program za jačanje noge i operisanog ligamenta, a nakon toga svoj trening.

- Moram da naglasitm da sam sam trombozu uspešno sanirao i svi nalazi su super i jako se dobro osećam. Usprkos svemu biću u odličnoj formi i radujem se nastupu u Japanu. Zahvaljujem se svima na porukama podrske i na lepim željama - poručio je Mirko Filipović.

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track