SPEKTAKL U ZRENJANINU: Štefanek, Batez, Grbić, Peruničić i ostali asovi uveličali Mali sajam sporta
Foto: SSS

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE U GRADU SPORTA

SPEKTAKL U ZRENJANINU: Štefanek, Batez, Grbić, Peruničić i ostali asovi uveličali Mali sajam sporta

Ostali sportovi -

Prvog dana školske godine grad Zrenjanin bio je po prvi put domaćin Malog sajma sporta.

U renoviranoj legendarnoj hali "Medison" okupili su se mladi iz preko 40 sportova koji su se družili sa osnovcima i srednjoškolcima. Uz pomoć Sportskog saveza Srbije još jednom su mališani imali priliku da se oprobaju u najrazličitijim sportovima, upoznaju pravila kao i uspehe.

foto: SSS

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek tom prilikom je izjavio:

“ Ove godine smo izabrali za jedno od odredišta grad Zrenjanin - grad sporta. Ovde su ponikli mnogi šampioni poput Branislava Simića, braće Grbić, Ivane Španović i mnogih drugih. I sam sam bio član zrenjaninskog Proletera 10 godina i vežu me lepe uspomene za ovaj grad. Sportski savez Srbije maksimalno pomaže granske i gradske saveze kako bi zajedničkim snagama sport digli na viši nivo. Bitno se ulaže i u školski sport iz koga su svi vrhunski sportisti i krenuli. Tako sam i ja počeo da se bavim rvanjem i svojoj osnovnoj školi. Ovde smo da najmlađima budemo uzor i podrška, jer svi oni sanjaju da budu Vanja Udovičić, Viktor Nemeš, Ivana Španović, Novak Đoković... Ono što je moje, kao predsednika Sportskog saveza Srbije je da obezbedimo što bolje uslove da se bave sportom, da što više budu na igralištima, a ne za kompijuterom ili mobilnim telefonom, jer jedino tako ćemo imati zdravu decu i buduće šampione”.

foto: SSS

Svečanom otvaranju zrenjaninskog Malog sajma sporta prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan, dok je pored Davora Štefaneka tu bio i generalni sekretar SSS Goran Marinković.

foto: SSS

“Grad Zrenjanin je jedan od gradova koji je perjanica srpskog sporta ne samo godinama već decenijama unazad. Drago mi je da smo danas videli i legende srpskog sporta. Lepa je poruka da su na čelu Ministarstva onladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Vojvodine znameniti sportisti. Zajedno svi treba da budemo na usluzi deci i omladini koja kreće da se bavi sportom, da promovišemo sport i ova slika danas iz renoviranog Medisona je predivna”, istakao je Vladimir Batez.

foto: SSS

Ovaj događaj su svojim prisustvom uveličali i legendarni Zrenjaninci Branislav Simić, Miroslava Najdanovski, Vladimir Grbić.

foto: SSS

“Znate da smo pre četiri godine doneli statut razvoja sporta, ove godine radimo evaluaciju. Vezali smo dobre rezultate, ne samo kroz infrastrukturu i medalje, ono što je vidljivo, već i 80 hiljada dece više u sistemu školskog sporta. Ovakve manifestacije poput Malog sajma sporta lokalnog karaktera mnogo znače jer danas pored dece koja se bave sportom oni koji to ne čine vide svoje drugare i ugledaju se na njih, tražiće loptu, a neće gledati u kompjuter. Savez za školski sport radi na tome da se sve više dece bavi sportom”, poručio je Predrag Peruničić.

foto: SSS

Kurir sport

FOTO: SSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track