Najnovije vesti

OBORENI REKORDI: Održan 2. Subotički polumaraton (FOTO)
Foto: Promo

POSTAJE TRADICIJA

OBORENI REKORDI: Održan 2. Subotički polumaraton (FOTO)

Ostali sportovi

Oko 600 trkača, sportista i rekreativaca, svih generacija učestvovalo je na 2. Subotičkom polumaratonu. Trku na 21,1 kilometar uspešno je završilo 344 prijavljenih, dok je distancu od 5 kilometara pretrčalo 239 učesnika.
 

1 / 30 Foto: Promo

 

Pobednik polumaratona, jedne od najzanimljivijih uličnih trka, po nazivom "Trka kroz istoriju", je Aleksandar Adžić, član „Trilogy racing“ tima, koji je trasu dugu 21,1 kilometar istrčao za 01:15:47. Iza njega su Danilo Jovanović, član TK Tamiš - Pančevo sa vremanom 01:21:35, a nepuni minut posle njega kroz cilj je prošao Zoran Radičanin iz AK Apatin.

 

Prva dama ovogodišnjeg maratona je ponovo Nora Trklja, rodom iz Subotice, sa rezultatom 01:27:30, čak jedanaest minuta brže od prve sledeće takmičarke, Aleksandre Burkanović iz Novog Sada, odnosno petnaestak minuta pre još jedne Subotičanke, Jamante Šafranj.

 

foto: Promo

 

Iako nije ostvarila najbolji lični rekord Nora je bila zadovoljna prvim mestom u konkurenciji dama, a pogotovo je srećna što je uspeh ponovila u svom gradu.


- Predivan je osećaj ponoviti uspeh sa prvog maratona, uživala sam potpuno, imala sam ogromnu podršku drugara, prijatelja i porodice. Ova staza je predivna, trčim pored istorijskih građevina i Dudovom šumom, pravo je uživanje. Osećaj pobede je, naravno, uvek divan, vreme nije najbolje lično, ali zadovoljna sam jer sam ovu trku istrčala posle 42 kilometra u Bankoku. - rekla je Nora Trklja

 

Aleksandar Adžić delovao je prilično samouvereno posle pobede, ističući da je trčao sa možda 70 odsto kapaciteta, odnosno da je trku istrčao rutinski. On je popravio vreme 1. Subotičkog polumaratona koje je postavio Ivan Miškeljin (01:18:43).


- Prvi put sam učesnik Subotičkog polumaratona, inače volim rado da dolazim u ovaj grad, odlučio sam se da se prijavim jer sam taman završio pripreme na Kopaoniku, želeo sam da proverim trenutnu formu. CIlj mi je bio da odradim dobru trku, da svež završim na cilju, što se i videlo po meni, jer smatram da sam imao snage za još barem 10 kilometara u ovom ritmu - kaže pobednik u muškoj konkurenciji

 

foto: Promo

 

Prvi na cilj na stazi od 5 kilometara stigao je Bela Nađ iz Sente sa vremenom 16 minuta i 37 sekundi. Među učesnicima koji su uspešno završili trku na 5km (u društvu snaje i unuka) bio je 62-godišnji predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, dok je od poznatijih lica trku na 21,1km uspešno završio i bivši gradonačelnik Modest Dulić.

 

Kurir sport

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...