MALI SAJAM SPORTA: Mini Olimpijada 26. septembra u Novom Pazaru!
Foto: ASS

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

MALI SAJAM SPORTA: Mini Olimpijada 26. septembra u Novom Pazaru!

Ostali sportovi -

Jedan od šest gradova domaćina Malog sajma sporta ove godine bice i Novi Pazar 26. septembra.

Tim povodom generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i savetnik SSS Nemanja Svjetličić posetili su gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i obišli sportsku infrastrukturu grada.

foto: ASS

"Smatramo da smo izabrali šest gradova gde se na pravi način mogu promovisati sport i zdrav život, upravo kroz organizaciju Malog sajma sporta. Novi Pazar je centar regiona što je razlog više da bude jedan od suorganizatora manifestacije", rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije i dodao:

"U zavisnosti od vremenskih uslova imamo dve varijante, otvoren ili zatvoren prostor kao lokaciju na kojoj će se Mali sajam održati. Očekujem da veliki broj mladih dođe i uveliča ovaj događaj".

O popularizaciji sporta i stvaranju još boljih uslova za sportiste, govorio je gradonačelnik Nihat Biševac.

"Ova je godina zaista najuspešnija u istoriji novopazarskog sporta, pa je organizacija manifestacije potvrda svega toga. Sajam ima za cilj da popularizuje sport, a sva naša ulaganja u sportsku infrastrukturu, očigledno daju rezultate", rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, istakavši značaj podrške koju Ministarstvo sporta i Sportski savez Srbije pružaju gradu.

foto: ASS

I direktor Sportskog centra „Pendik“ Enes Pljakić iskazao je zadovoljstvo:

"Činjenica je da smo po kvalitetu i raznovrsnosti sportske infrastrukture peti na nivou Srbije. Nadamo se daljoj pomoći Sportskog saveza kada je reč o edukaciji stručnog kadra, a sve u cilju da mladim ljudima stvorimo uslove za još veće uspehe", rekao je on.

Kurir sport

FOTO: SSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track