KIDNAPOVALI GA, BACILI U ŽBUNJE I SEKLI MOTORNOM TESTEROM: Jeziva ispovest trijatlonca koji je preživeo napad razbojnika (VIDEO)
Foto: AP

kao u najgorem horor filmu

KIDNAPOVALI GA, BACILI U ŽBUNJE I SEKLI MOTORNOM TESTEROM: Jeziva ispovest trijatlonca koji je preživeo napad razbojnika (VIDEO)

Ostali sportovi -

Jedan od najuspešnijih južnoafričkih trijatlonaca Mlengi Gvala krenuo je na trening, siguran da će to jutro biti kao i svako do tada, pustivši korak.

Nedugo pošto je uhvatio ritam, trojica muškaraca su ga zaskočila i odvukla u žbunje gde se u narednih nekoliko minuta odigrao pravi horor za junaka ove priče. Jedan od kidnapera u rukama je držao motornu testeru čiji zvuk ume da zaledi krv u žilama onda kada shvatite da je namenjena za sečenje vaših delova tela.

- Do sada sam tri puta bio opljačkan, jednom su me napali pištoljem, drugi put nožem - oba puta sam bio uplašen. Ali kada sam video motornu testeru, zinuo sam od straha - prepričava jezive detalje Gvala, koji se polako vraća na stazu nakon traume i operacija koje su mu spasile obe noge.

foto: AP

Teško je i zamisliti stanje šoka koje je u tom trenutku snašlo Gvalu.

- Pokušao sam da ih pitam šta sam to loše uradio, ali su ćutali. Pričali su jedan sa drugim međusobno na jeziku koji nisam razumeo kada su me uhvatili za noge i krenuli da mi ih seku - kao da seku drvo. Pomislio sam tada: umirem, sigurno će mi, sem nogu, odseći i glavu i druge delove tela. Srećom, nisu.

Do kobnog rezanja nije došlo jer je motorna testera zakočila, a trojica monstruma se razišla neobavljenog posla?! Rane su bile teške i opasne po život.

- Dok sam ležao tamo, pošto su oni otišli, bol je bio užasan. Pomislio sam u tom trenutku na decu i kako me ako umrem, više neće videti.

Poslednjim atomima snage izranjavan se pridigao i odskakutao na levoj nozi, koja je bila tek u malo boljem stanju nego desna. Brzo su ga primetili prolaznici i pomogli mu da stigne do bolnice u najkraćem roku.

Posle operacije, Gvali su sačuvane noge na koje će, prema prognozama lekara, za dve godine moći da se osloni kao nekad.

foto: AP

Mesecima posle traumatičnog iskustva nema predstavu zbog čega je bio meta, negde u glavi mu je i misao da su nekome bile potrebne baš njegove noge.

- Postoji verovanje da ako uzmeš nečiji zdrav deo tela i pomešaš ga sa nekim drugim, i onda to odneseš kod šamana, možeš ozdraviti. Možda je to u pitanju, a možda je samo neko bio ljubomoran na moje rezultate - rekao je Gvala, dodavši da oprašta napadačima.

- Što pre im oprostim, pre ću da se probudim i ponovo budem snažan.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track