ŠOKANTNO PRIZNANJE! Bivši šef Ferarija otkrio detalje STRAŠNE NESREĆE Šumahera! (VIDEO)
Foto: Profimedia

priznao krivicu

ŠOKANTNO PRIZNANJE! Bivši šef Ferarija otkrio detalje STRAŠNE NESREĆE Šumahera! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Stefano Domenikali, bivši šef Ferarija, otkrio je zašto je došlo do stravične nesreće u Silverstonu 1999. godine, kada je Mihael Šumaher zadobio ozbiljne povrede.

Stefano, koji je tada bio menadžer ekipe, otkrio je da je Ferari kriv za nesreću i da je Šumaher pokazao svoju veličinu, jer nikada nije hteo to javno da otkrije.

Podsetimo, Šumaher je 1996. potpisao za Ferari, a najteži trenutak u karijeri doživeo je upravo te 1999. godine u Silverstonu. Otkazale su mu kočnice i zakucao se u zaštitnu ogradu, a život mu je spasla brza intervencija doktora Sida Votkinsa koji ga je zateko u bolidu u krvi. Na kraju se izvuka "samo" sa slomljenom nogom, zbog čega je morao da propusti narednih šest trka.

foto: Profimedia

"Ono što je neverovatno kod Šumahera je činjenica da nikad nije rekao ni reč protiv svoje ekipe. Ni u slučaju greške ili problema. Sećam se te trke. Nismo popravili spoj u kočionoj cevi, pa nije bilo pritiska. To je bila velika greška, ali nikad to nije rekao javno", otkrio je Domenikali detalj o nesreći koji mnogi ljubitelji Formule 1 nisu znali.

Nažalost, pre pet godina Šumaher je na skijanju doživeo tešku nesreću. Posledice nisu poznate, jer se nikada nije pojavio u javnosti, a porodica ne iznosi nikakve informacije o njegovom oporavku.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track