ŠAMPIONKA SAVETUJE: Evo šta je Ivana Španović rekla mladim olimpijcima pred put u Buenos Ajres
Foto: Olimpijski komitet Srbije

UVEK MOŽE BOLJE

ŠAMPIONKA SAVETUJE: Evo šta je Ivana Španović rekla mladim olimpijcima pred put u Buenos Ajres

Ostali sportovi -

Najbolja atletičarka Srbije Ivana Španović družila se danas s mladim olimpijcima koji će od 6. do 16. oktobra predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama mladih.

Mladi sportisti koji borave u zajedničkom trening kampu pripremajući se za Buenos Ajres, imali su priliku da od Ivane Španović čuju puno korisnih saveta.

"Važno je da uvek znate da možete bolje, ali i da budete realni, a ne prekomerno skromni. Pripreme su uvek duge i teške, biće puno uspona i padova, ali je najvažnije da se vi sami osećate dobro, da imate cilj i da vredno radite na tome da ga ostvarite. Prečica do uspeha definitivno ne postoji", rekla je Španovićeva, preneo je Olimpijski komitet Srbije.

foto: Olimpijski komitet Srbije

Španovićeva je govorila i o teškim trenucima, usponima i padovima, o povredama i kako je ona prevazilazila te trenutke.

"Imate pravo da imate loš dan i da vam se motaju loše misli po glavi i da vam manjka samopouzdanja, ali je važno da radite na tome da to prevaziđete sa ljudima koji su deo vašeg tima i vaša najveća podrška", rekla je srpska rekorderka.

foto: Olimpijski komitet Srbije

Mlade sportiste je interesovalo kako je u juniorskom periodu uklapala školu, treninge i takmičenje, kako se osećala kada je morala da se povuče iz finala Evropskog prvenstva zbog povrede, da li je razmišjala čime će se baviti nakon aktivne sportske karijere...

Karatistkinja Ivana Perović je po završetku radionice rekla da je razgovor sa Španovićevom bio sjajno iskustvo.

"Meni je puno značilo, a sigurna sam i ostalima. Nešto čega ću se sigurno setiti kada budem na takmičenju je ono što je Ivana rekla da veličina takmičenja jeste važna, ali da je najvažnije da uvek budemo fokusirani na sebe i svoj rezulat", rekla je ona.

foto: Olimpijski komitet Srbije

Na kraju druženja, Ivana Španović je mladim olimpijcima poželela sreću u Buenos Ajresu, ali i na svim narednim takmičenjima koja ih čekaju.

Sportistima i Ivani Španović se u druženju pridružio i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: OKS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track