SPEKTAKL NA ADI! Veliko takmičenje u triatlonu!
Foto: Triathlon.rs

SPEKTAKL NA ADI! Veliko takmičenje u triatlonu!

Ostali sportovi -

U nedelju na Adu Ciganliju do 14h samo peške ili biciklom zbog održavanja velikog triatlon spektakla

Povodom održavanja velikog triatlon takmičenja 11TRI Belgrade u nedelju 23. septembra na Adi Ciganliji, za saobraćaj će biti zatvoren deo Čukarice i Most na Adi od 7 do 14 časova zatvoreni za saobraćaj, a 27 linija javnog prevoza koristiće alternativne pravce.

Ekipe Saobraćajne policije i „Beograd-puta” će zatvoriti Obrenovačku magistralu, Radničku ulicu i Most na Adi. Alternativne trase su pored Sajma i Careve ćuprije. Takođe, organizatori mole građane da ne parkiraju vozila na pomenutoj trasi da bi takmičenje moglo nesmetano da se odvija.

Jedna od najvećih zvezda triatlona koje će Beograd ugostiti, pored više od 300 takmičatra iz celog sveta, jeste upravo čuveni Nick Watson koji u tandemu sa svojim sinom učestvuje na brojnim takmičenjima.

Naime, sin Rio boluje od autizma, a otac često ističe da mu njegov osmeh daje snagu da izdrži velike napore, koji pliva dok mu je sin u čamcu, ili trči gurajući njegova kolica. Pored oca i sina, podršku pružaju i ćerka i supruga, pa ceo tim nosi naziv "Team Angel Wolf" koji za misiju ima da pored takmičenja i putovanja po svetu, drži i motivacione govore,a sve u cilju osnaživanju osoba sa invaliditetom da se bave sportom. Upravo će oni održati dve tribine povodom predstojećeg takmičenja i to u Beogradu u petak 21-og septembra u opštini Stari Grad od 18h i u Kragujevcu dan ranije.

Pojačanje će dobiti i od svetskog šampiona u Ironman-u, čuvenog Čeha Honze Tomaneka. Iako je ostao nepokretan posle saobraćajne nesreće, okrenuo se sportu, pa vrhunske sportske rezultate postiže i u drugim sportovima.

Organizatori očekuju da će Beograđani doći u velikom broju da podrže sve učesnike i navijaju za svoje favorite koji će u nedelju od 7h do 14h testirati svoje granice mentalne i fizičke izdržljivosti, a takmičenje su podržali i naši čuveni sportisti koji će uveličati ovaj veliki sportski događaj.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track