ORLOVI NA KORAK OD F6: Srpski odbojkaši deklasirali Argentinu, sa Poljacima za prvo mesto (VIDEO)
Foto: FIVB

SVETSKO PRVENSTVO

ORLOVI NA KORAK OD F6: Srpski odbojkaši deklasirali Argentinu, sa Poljacima za prvo mesto (VIDEO)

Ostali sportovi -

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Argentinu 3:0 (25:18, 25:22, 25:22) i došla nadomak plasmana na "fajnal siksa" Svetskog prvenstva.

"Orlovima" je ovo šesti trijumf na šampionatu u Italiji i Bugarskoj, a drugi u isto toliko mečeva u Grupi H druge faze takmičenja.

Juče su pred izabranicima Nikole Grbića pali Francuzi, sada i "gaučosi", a poslednji rival u u ovoj fazi im je Poljska, u nedelju u 19.40.

Srpski odbojkaši su ubedljivo dobili prva dva seta protiv Argentine u Varni, a onda je u trećem usledilo opuštanje, što su "gaučosi" iskoristili da steknu ubedljivu prednost. Međutim, "orlovima" se, posle iscrpljujućeg meča sa Francuzima u petak, nije više ostajalo na terenu, pa su dodali gas i napravili veliki preokret u trećem setu za konačnih 3:0.

Argentina je dan ranije iznenadila Poljsku 3:2, ali protiv naših odbojkaša nije imala šanse.

Selektor Grbić je šansu ukazao svim raspoloživim snagama.

Najefikasniji je bio Luburić sa 14 poena, Ivović je dodao 12, Kovačević i Lisinac po osam, Podraščanin šest, Krsmanović pet...

U drugom meču drugog kola Grupe H u 19:40 sastaju se Poljska i Francuska.

Srbija sa utakmicom više vodi na tabeli sa 17 bodova, Poljska ima 16, Francuska 15, a Argentina 13.

"Orlove" sada samo teorija deli od prolaska među šest najboljih na svetu, a, u zavisnosti od rezultata večerašnjeg duela, sutra bi sa Poljacima mogli da se bore za prvo mesto u grupi.

Selektor Argentine, legendari Hulio Velasko, nije danas vodio ekipu, jer je kažnjen zbog prostačke proslave jučerašnje pobede nad Poljskom.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FIVB)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track