U BUENOS AJRESU 16 NAŠIH TAKMIČARA: Srpski sportisti otputovali na Olimpijske igre mladih
Foto: OKS

ANJA CREVAR NOSI ZASTAVU

U BUENOS AJRESU 16 NAŠIH TAKMIČARA: Srpski sportisti otputovali na Olimpijske igre mladih

Ostali sportovi -

Mladi olimpijci Srbije otputovali su danas za Buenos Ajres gde će od 2. do 18. oktobra učestvovati na Olimpijskim igrama mladih.

Šesnaest sportista Srbije predstavljaće našu zemlju u Argentini u osam individualnih sportova: atletika, gimnastika, karate, plivanje, stoni tenis, streljaštvo, tenis i tekvondo.

Anja Crevar, plivačica koja je sa samo 16 godina bila učesnik Olimpijskih igara u Riju 2016., na polasku je rekla:

"Mislim da je ovo definitivno prvi put da krećem na takmičenje gde sam u ekipi ja među starijima i iskusnijima. Uzbuđena sam i radujem se novom takmičenju. Spremala sam se, uvek očekujem najviše od sebe. Svakako se nadam finalu, a verujem da imam šanse i za medalju".

Prema odluci Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije Anja Crevar nosiće zastavu Srbije na ceromoniji otvaranja Igara:

"Čast mi je i veliko zadovoljstvo što sam dobila prilku da nosim zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja. Radujem se i samim tim je uzbuđenje pred takmičenje veće, a razmišjam i o tome kako da opravdam poverenje".

Karatistkinja Ivana Perović kreće put Buenos Ajresa kao aktuelna svetska kadetska prvakinja:

"Jako sam uzbuđena kao verujem i ostatak ekipe. Kod mene je u neku ruku dupla radost zato što je karate prvi put na programu Olimpijskih igara. Nadam se da ću ponovo obradovati svoju zemlju, kao i medaljom sa Svetskog prvenstva".

Ceremonija otvaranja zakazana je za 6. oktobar sa početkom u 20 časova, po lokalnom vremenu, a održaće se na Aveniji 9. jula.

Mladi olimpijci su na aerodrom stigli u automobilima Toyota Srbija, zvaničnim vozilima Olimpijskog tima Srbije.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: OKS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track