HAMILTON VERUJE U OPORAVAK VELIKANA: Žao mi je zbog problema u Meklarenu i Vilijamsu!
Foto: Reuters

ljudina

HAMILTON VERUJE U OPORAVAK VELIKANA: Žao mi je zbog problema u Meklarenu i Vilijamsu!

Ostali sportovi -

Aktuelni svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da je tužan zbog problema u kojima su se našle ekipe Meklaren i Vilijams i da se nada da će se nekadašnji velikani oporaviti.

Meklaren i Vilijams su do sada osvojili 36 titula u konkurenciji vozača i konstruktora, ali nijednu od 2012. godine. Meklaren je šesti u konkurenciji konstruktora, a Vilijams je 10. i mogao bi sezonu da završi na poslednjem mestu, prvi put u svojoj istoriji. Hamilton je počeo karijeru u Meklarenu, gde je osvojio titulu 2008. godine.

"Nikada nisam krio da sam tužan što to vidim, kao i što sam tužan da vidim da tim uz koji sam odrastao, Vilijams, nije više u vrhu. Ludo je pomisliti da je Vilijams na začelju, ekipa koja je jednom imala u svom bolidu Najdžela Mensela i Dejmona Hila, koji su osvajali titule. Meklaren, koji je moja porodica, se takodje muči već duže. Zaista se nadam da će videti svetlo na kraju tunela", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

On je rekao da se nada da će vlasnici Formule 1 doneti odluke koje će pomoći ekipama. Po broju pobeda i titula Meklaren i Vilijams su samo iza Ferarija na večnoj listi, a Hamilton je rekao da će za te dve ekipe biti veliki izazov da ponove rezultate iz prošlosti.

"Kako sam stariji, više razumem biznis i ljude kao što je (direktor Mercedesa) Toto (Volf) i kako vode organizaciju, a takodje, postaje mi jasnije kako stvari mogu da krenu naopako. Nije lako svuda voditi biznis", naveo je četvorostruki svetski šampion Hamilton.

Kurir sport/Beta

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track