ODBOJKAŠICE SRBIJE PRVO S JAPANOM: Mi ćemo voditi glavnu reč!
Foto: EPA/KIYOSHI OTA

Rasplet na Svetskom Prvenstvu

ODBOJKAŠICE SRBIJE PRVO S JAPANOM: Mi ćemo voditi glavnu reč!

Ostali sportovi -


Svetsko prvenstvo u odbojci za žene ulazi u samu završnicu, a mesto među šest najboljih selekcija izborila je i reprezentacija Srbije.

Izabranice Zorana Terzića takmičenje nastavljaju sutra (12.20) duelom s Japanom i imaju priliku da serviraju slatku i vrednu osvetu domaćinu šampionata. Trijumfom u ovom susretu Srpkinje bi bile nadomak polufinala i direktne borbe za medalju.

Imaće naše odbojkašice nakon toga slobodan dan, da bi u utorak (09.10) zaključile top šest fazu duelom s Italijankama, koje su na SP zabeležile svih devet pobeda i izgubile samo tri seta. Iz naše grupe, kao i iz grupe H po dve najbolje reprezentacije igraće u polufinalu i tako odlučiti o odličjima.

Šta im je činiti znaju i same odbojkašice, a Bianka Buša najavljuje pravu Srbiju u nastavku takmičenja:

foto: Fivb

- Okrećemo novi list. Japan je neko kome smo nedavno dozvolili da nametne svoj ritam i dovede nas u nezgodnu situaciju. Verujem da ćemo sada mi biti ti koji će voditi glavnu reč, jer imamo iskustvo prethodnog meča. Imamo i kvalitet, a i dovoljno vremena da se odmorimo, koncentrišemo i usmerimo energiju u smeru koji je potreban da bismo zabeležili pobedu na startu nove faze takičenja.

Pad u duelu sa Japanom nakon lagano dobijenog prvog seta lekcija je koju su naše odbojkašice dobro naučile, pa Bojana Živković ističe da je vreme za revanš.

foto: Cev.lu

- Imamo priliku da se revanširamo za taj neuspeh jer smo stvarno u neku ruku ostale dužne da pokažemo koliko možemo i kako znamo da igramo protiv takvih selekcija. Zaboravili smo šta je bilo, maksimalno se fokusiramo na mečeve koji dolaze. Mislim da kvalitet ne treba da dolazi u pitanje, a kada smo u pravom izdanju retko ko može da nam parira. Verujem da će tako biti i na startu "fajnal-siksa" i da ćemo pobediti Japan - rekla je Živkovićeva.

RASPORED UTAKMICA

GRUPA G Nedelja Japan - Srbija 12.20 Ponedeljak Italija - Japan 12.20 Utorak Italija - Srbija 09.10

GRUPA H Nedelja Kina - SAD 09.10 Ponedeljak Holandija - SAD 09.10 Utorak Holandija - Kina 12.20

Gojko Filipović

Foto: Fivb

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track